evo me, UP teme malo. Nemam baš vremena pisati ali radi se i napravilo se sve pa da krenem nekim redom..
Dan prije ljetovanja (mora) našao sam se sa Nenadom i podigao Polini vario i Red sponge, koji osjećaj
Dosta sam se namučio skinuti/ odšarafiti vario jer je bio jako zategnut, 10 bara kompresor i jedva je popustio, remen novi zamjenjen
baš kako mi je bilo i rečeno, kvačilo uredno, serijski vario u jako dobrom stanju.. napinjač nema ljufta nikakvog..
Nakon toga sam se odmah primio zamjene ulja i filtera, ulje u getribi također zamjenjeno i ulje u kočnicama (preporod). Zadnje pločice bile jako poderane prve slabo ali vidi se da je kineski šrot.
Sve bi bilo dobro da je sve išlo po planu ali naravno nije, uzeo uredno gedoru 24 i krenuo na ispuštanje ulja a kad ono ja konačno otpustim šaraf na karteru
i pukne dio onaj u kojem je dihtung čepa. Sad zake nemam pojma ali ja sam to jedva okrenuo, ili je neko brutalno zatezao ili nikad nije bilo to opće otvarano.
Nakon toga odmah se bacio u nabavu čepa a za to vrijeme sam se primio zadnjeg blatobrana i žmigavaca, tu se nema kaj puno za reči. Sve dolje, naštimavanje tablice,
izoliranje žica, namontirani žmigavci. Tablicu sam učvrstio na 4 šarafa i zalijepio još dodatno s trakom koja je ljepljiva na dvije strane za svaki slučaj
Taman dok sam sve to sklopio i još k tome provjerio i antifriz pošto je bila prednja maska dolje, stigle su gume. Odmah isti dan montaža i balansiranje te
montiranje na motor jer ove su dale svoje
Slijedi detaljno čišćenje cijelog motora i mogu reći da je to točno ono kaj sam htio. Motor vuče, motor koči, motor nema krivog zvuka i to je to. 6600km danas okrenuo, največa izmjerena po njegovom
satu s pognutom glavom 147 ali možda bi i još navukao no nebitno, bitno da ide do 120 kako treba i da ima sape bi se reklo.
Nisam sad još bacao umjetničke slike jer nemam vremena baš kak sam navel ali to je to u globalu, možda još delta kvačilo uzmem ali budemo vidjeli. I da, spuh i plastika spuha obojana u crno
Uz to još kupio "malo" bolju kacigu pa neka čuva tu ludu glavu
Do sljedečeg čitanja to je to, pozz
P.S. hvala veliko steeef-u, koje god pitanje sam postavio znao je odgovor i pomogao