pozdrav momci
imam problema sa Runner-om VXR novi model ali karburator,problemi se temelje na pregrijavanju i izbacivanju vode na čep.
Neznam kako kod vas temp. reagira ali prepostavljam isto,temp. se prikazuje u crticama,postepeno kako se motor zagrijava crtica je vise i same one reagiraju o stilu voznje tj penju/spustaju se,kada se upali 6 crtica motor je vruć i pitanje je minute kada će se ventilator na toj 6 crtici upalit,tako je kod mene bilo do 28000km i sve je savršeno odgovaralo.
Međutim,na 28000km mi je prvi put zkuhao izbacio vodu na čep a NIJE upalio ventilator ,tada odlučimo rastavit cijelu mašinu promjenit karike,cijeli motor prebrtvit,promjenit lanac distribucije sa klizačima,gumice ventila,brtva gave,pumpa vode termostat,termoprekidac ,indiktor temp i RECIMO da je to to,i da je bilo ok.
Znaci to smo sklopili,ventilator se palio ali temperatura je uvijek bila na na 6 crtica i nikada nije padala bez obzira na ventilator,vremenske uvijete ili razlike voznje (kako sam vec napisao prije je drugacije funkcioniralo ali nema veze ).
U 10 mjesecu na 35000km OPET ISTO
tj. NIJE upalio ventilator,na cep pocme pišat/izbacivat vodu,nakon par sekundi pocme kuhat ako otvorite cep izbacit ce dok ne izbaci cijelu vodu iz posude.
Neznam sta mi je cinit
,procitao sam par savijeta ovdje npr. da provijerim "malo crijevo"
koje ide na ekspazionu posudu iskreno nemam pojma ni kamo je ali budem pogledao,dobio sam savijet da promijenim cep na posudi
Ljudi molim vas
pomagajte,zapalit cu ga,ima te koji jos savijet ili jos bolje ako znate kojeg vxr majstora u Rijeci