Alat za blokiranje zvona - Ključ za skidanje šajbi na brusilicama+duga cijev da ju upreš u pod i imaš slobodne ruke (ključ za brusilice je masivniji od onih običnih koji se odma spigaju)
Alat za blokiranje radilice(krune na radilici) (Morini, vjerojatno i Minarelli) - Gedora 32(Uniorova plaćena 30-tak kn) izrezana i zavarena na šipku (također se nabije u cijev neku da se upre u pod). Jednostavniji način je kupit okasti ključ 32 i s njim blokirat, al ja dok sam tražil nisam našel ispod 80-tak kn, pa mi je ovo bilo jednostavnije.
Alat za blokiranje radilice(ventilatora sa zupcima za bendix)(Piaggio i većina skutera s takvim ventilatorom) - Napravljen po Buzzeti ključu od malo debljeg flaha(neznam napamet) samo nije onaj izvijan ko orginal, nego se podmetne matica ispod rupa da bude u ravnini sa ventilatorom. Rupe pašu za dva šarafa s lijeve strane, ali je jednostavnije jedan šaraf zašarafit u rupu s donje desne strane ventilatora, a na gornjoj rupi uprt šarafcigerom u blok.
I alat za stezanje matica - Moment ključ( kilo ključ) marke Powerfix a.k.a. iz lidla.
Odlična stvar za malo novaca( cca 180 kn, dobije se nastavak i gedore 17, 19, 21).
Matice m10 na radilicama i zvonu stežem na 45 Nm(cca 4,5 kile po domaći).
Ako iz ovoga ne dobiješ ideju kak napravit alat, onda kupi novi radije