Dakle, runner 50, sklapan od svega :-)
Rama od starog runnera, vilice, prednji kotac, puz, volan i komplet struja (kablovi)...sve je od novog runnera.
Masina od runnera 2004. s novim tipom konektora na magnetu (cetvrtasti)
Brikani samo konektori od plovka goriva, svjetla i ulja da odgovaraju na stari tip. Sve uredno zalemljeno, izolirano.
Od starog tipa je cdi, regler i namotaji, to nije brikano.
Sat normalno radi do nekih 8000 okretaja.
Krene fino na 5000 okr, zabijem gas, on dize do 8000-8500 normalno i onda naglo doslovno preskoci na 10500, tu bude 1 sec pa se vrati na 9000 i tu ga drzi i nabire.
Po zvuku motora se da skuziti da ne skacu obrtaji za 2500 okretaja vec cijelo vrijeme normalno nabire okretaje i brzinu.
Popustim gas, padne na 6000, dam gas i onda fino nabire bez preskakanja.
Dakle nema pravila kad ce "preskociti", nekad hoce nekad nece, ali se dogadja samo na visokim okretajima (preko 8000,8500).
Kao da gubi spoj negdje iako bi onda kazaljka padala po nekoj logici da ostaje bez struje ne bi isli obrtaji gore.
Svjecica je NGK sa resistorom ili kako vec (ima oznaku R)
Ocito da je u struji problem pa ako me tko moze uputiti sto da pogledam, koja zica je zasluzna za signal okretaja i sa cega on uopce to ocitava.
Km uredno mjeri, lampice sve svijetle kako treba.
Skut inace super pali, vozi, sve 5.
Na zalost nemam druge namotaje ni cdi s kojim bi mogao testirati gresku vec samo regler na kojem ne rade zmigavci iako mislim da regler nema veze s tim. Struju regulira uredno i zmigavci normalno svijetle.
Ima vas puno pametnijih i iskusnijih ovdje od mene pa pomozite ako znate sto.
Hvala!