Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: CarPooling ( Auto za sve )  (Posjeta: 766 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
CarPooling ( Auto za sve )
« : 20 Ožujak, 2012, 10:10:42 »
evo baš sam se regao tamo da vidim ko nudi prevoz ili ko treba prevoz.. slabo toga ima ipak je tek počelo..šta vi mislite o tome el to dobro il nie..da li bi vi nekoga povezli sa sobom?? usput ako nekom treba prevoz ja idem iz Dubrave u Veliku Goricu na poso pa ko se oče popeljat slobodno nek se javi u box.. :)

http://www.fpz.unizg.hr/autozasve/index.asp

I nekako mi je malo glupa pretraga na toj stranici.. trebalo bi napravit pretragu i po kvartovima a ne po ulicama jer meni recimo nie teško otič po nekog km il 2 dalje od doma i povest ga do VG.. šta ču ja ovako pisat svoju ulicu i ulicu di sam na poslu, xD ko če to ikad pronač na tražilici :/
« Zadnja izmjena: 20 Ožujak, 2012, 10:16:24 zvonkec_92 »

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
Odg: CarPooling ( Auto za sve )
« Odgovori #1 : 20 Ožujak, 2012, 13:16:43 »
sjećam se da je to moj faks napravil prije godinu il dvije... ;D
ali slabo to ljudi upotrebljavaju...
kolko god da je zagreb sa okolicom velik grad,on je ipak malen u odnosu na svjetske metropole pa bude to malo teže zaživjelo...
ja inače uvijek stanem stoperu nekom dok idem s autom(stal bi mu ja i sa skuterom al neće on  :icon_biggrin: ),te ga rado povezem...
u biti,vani se car pooling više koristi zbog toga jer postoje car pool trake,znači onaj ko ide sam na posel u autu,jebe se sa ostalim u desnoj traci i treba mu 2 sata za 10 km, a oni koji dijele auto koriste recimo lijevu traku koja je protočnija,te samim tim brže stižu na posel sa manjim troškovima...
u zagrebu je to neizvedivo(mislim na carpool trake) jer nema baš nekih cesta di bi se to moglo izvest,jer je i ovak gužva prevelika...
najbolje rješenje bi bilo,da svaki član na toj stranici napiše par riječi o svojoj svakodnevno ruti(npr. zvonkec ide iz dubrave u tolko i tolko,za veliku goricu i vraća se tad i tad) pa da ga ostali članovi mogu kontaktirat i dogovorit se ako su par ulica dalje pa dođeš po njega ili obrnuto....
uglavnom,većina ljudi u hr nisu niti spremni za to...niti znaju da ta stranica postoji... :dontknow:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • maxi forumaš
« Odgovori #2 : 20 Ožujak, 2012, 13:35:55 »
sjećam se da je to moj faks napravil prije godinu il dvije... ;D
ali slabo to ljudi upotrebljavaju...
kolko god da je zagreb sa okolicom velik grad,on je ipak malen u odnosu na svjetske metropole pa bude to malo teže zaživjelo...
ja inače uvijek stanem stoperu nekom dok idem s autom(stal bi mu ja i sa skuterom al neće on  :icon_biggrin: ),te ga rado povezem...
u biti,vani se car pooling više koristi zbog toga jer postoje car pool trake,znači onaj ko ide sam na posel u autu,jebe se sa ostalim u desnoj traci i treba mu 2 sata za 10 km, a oni koji dijele auto koriste recimo lijevu traku koja je protočnija,te samim tim brže stižu na posel sa manjim troškovima...
u zagrebu je to neizvedivo(mislim na carpool trake) jer nema baš nekih cesta di bi se to moglo izvest,jer je i ovak gužva prevelika...
najbolje rješenje bi bilo,da svaki član na toj stranici napiše par riječi o svojoj svakodnevno ruti(npr. zvonkec ide iz dubrave u tolko i tolko,za veliku goricu i vraća se tad i tad) pa da ga ostali članovi mogu kontaktirat i dogovorit se ako su par ulica dalje pa dođeš po njega ili obrnuto....
uglavnom,većina ljudi u hr nisu niti spremni za to...niti znaju da ta stranica postoji... :dontknow:
da a i stranicu bi trebalo preurediti malo jer ovak nemreš napisat te neke detalje.. :S ja obično stopere ne pobirem jer sječam se prije par godina kad smo ja i stari stali jednoj ženski a na zadnjem sicu imali neke stvari itd.nebitno ugl ženska je neke ukrala... od onda ni ja ni stari ama baš nikome ne stajemo ako nije poznat..taj carpooling je jako dobra stvar.. prošle god dok sam išo u 1 teh. školu Tesla u Klaičevoj redovito sam išo autom ili skuterom, ovisi o vremenu, i obavezno poveo 2 frenda da nejdu bzvz tramvajem ili vlakom a svi 3 bili iz dubrave..ušparaš i vremena i novca puno...a i ovo kaj ti veliš nismo mi neki veliki grad za tu stvar ali kad bi bar 75%ljudi znalo za to vjerujem da bi ja nekome skratio muke ko ide kao i ja u VG na poso ili kad idem doma iz VG ga odbacim u ZG.. autom mi treba 25 min a javnim prevozom 1sat i 20 min..

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #3 : 20 Ožujak, 2012, 13:41:19 »
vjerujem da ti sa svojim putnim ne pokrijes troškove prijevoza na posel...većina ljudi ne...možda si na knap ak ideš sa skuterom...zato je dobro imat nekog ko bu putoval s tobom svaki dan na posel pa podjelite benzin...isplativije je i tebi i njemu,bar se ne jebe u tramvaju sat vremena
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • maxi forumaš
« Odgovori #4 : 20 Ožujak, 2012, 13:57:49 »
vjerujem da ti sa svojim putnim ne pokrijes troškove prijevoza na posel...većina ljudi ne...možda si na knap ak ideš sa skuterom...zato je dobro imat nekog ko bu putoval s tobom svaki dan na posel pa podjelite benzin...isplativije je i tebi i njemu,bar se ne jebe u tramvaju sat vremena
ma, 1200kn ode mjesečno na gorivo, pa gableci ( više nisu tako redovidi, počeo sam od doma nosit ) i jbg malo starcima pomognem s parama i nestade plača... aj sad kako je toplo idem skuterom i tu se dosta uštedi.. skuter mi u vg i nazad pojede možda litru i pol ma aj nek je to 20kn a auto pojede u jednom smjeru 20kn :(