Pa trebas probati,mozda i bude radilo kako treba,ja sam skoro jednom momku na cagivu cross 250ccm stavio cdi sa bobinom od piaggia i rai ko sat.
Ne znam sad napamet kako idu boje al sistem je uvijek isti iz paljenja/magneta uvijek izlaze dvije zice koje su potrebne da se dobije varnica na svjecici a to su napajanje za CDI i signal sa pickupa i obicno je tu i neka treca a to je masa/uzemljenje.
Znaci zaviri malo u magnet i pogledaj koja ide sa pickupa a koja sa najdebljeg namotaja,taj najdeblji bude motan izuzetno tankom zicom i najcesce je zaliven plastikom pa se zica ni ne vidi,to je napajanje za CDI.
Kad lociraš koja je koja zica onda to spoji na CDI/bobinu od piaggia i probaj baca li iskru.Znaci pickup signal spajas na Crvenu na bobini a napajanje na Zelenu na bobini,Bjela sa bobine ide na masu a gasiš tako sto ces napajanje spojiti sa masom.
Ako ti nikako ne bude islo od ruke da skontas koja je zica napajanje za CDI onda sa multimetrom/voltmetrom izmjeri svaku zicu prema masi i napajanje bi trebalo da ima izmedju 50V i 70V naizmjenicne struje.