I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !! Pogledaj više tu : UPUTE
0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.
Moja tjedno napravi 700km ne gradske vožnje pa se to pojavilo , je da je 1.6 102 ks ali isti vrag,,,, promijeni ulje
Nije bas isti vrag, ovi AEE su bili losiji motori, zato su posle dosli ti 1.6 100 i 1.4 75 ks, ne mogu se sjetit sta im je bila mana, mozda temrostat...i jos nesto
zamijeni ulje i stavi neko bolje.. ja sam to viđao kad su sipana ulja tipa ina delta 5.. kondenzat vodene pare uslijed grijanja/hlađenja se diže na vrh mašine i na poklopcu vnetila i čepu stvara se emulzija..pogledaj u kiler ako nema emulzije u njemu onda je samo do ovog prvog..
Ne panicari nego provozaj auto dobrih 2 sata. Vjerojatno vozis kratke relacije i kondenzacija ti se skupi i pomijesa sa uljem. Duljom voznjom ce se sve dobro ugrijati i voda ispariti.Ako ce i tada bit problema - servis.Sve to pod pretpostavkom da ne vidis razliku u nivou ulja i antifriza.EDIT:velis da se temp ne dize - ja bi reko da ti je termostat osto otvoren i da zato nemas temperaturu, a tek tada ce se stvorit takva emulzija jer nema temperature da voda ispari.