Napiši žalbu i u njoj da će to ugroziti tvoj integritet ili tako nešto, zato što nisu u mogućnosti platiti kaznu zbog nezapolsenosti, male plaće koju nemaš jer ne radiš a kad bi i radio ko zna kolika bi bila i dal bi mogao sa njom da namiriš troškove, recesije (čestih odlazaka u kladionicu), te da bi kaznu želio platiti, ali jednostavno ne možeš....
Postoji možda jedna solucija ali neznam dal to uvažavaju kao društveno koristan rad pošto mislim da je ukinut prije oko 3-4 godine (pajdo lomio znakove na cesti prije oko 5 godina i onda su mu rekli da je sretan jer je od posljednjih koji je ušao u tu kategoriju kažnjenika), jer ni oni onda nemaju zarade od toga, probaj sa kombinacijom da bi htio
volontirat i sa time namirit kaznu, s jedne strane tebi to ide u dvostruku korist
1) nećeš morat davat iz džepa za kaznu
2) piše ti se u radnu knjižicu
ali ipak mora postojat taj ALI
Ako je u svrhu polaganja ispita (pravnici, Medicinske zvanja, pedagoška) onda plaću ne dobivaš ali poslodavac ti je dužan uplaćivati dopronose za HZMO i HZZO. Volonterski staž upisuje se u Radnu knjižicu.
Volontiranje u svrhu dobrotvornog rada ne upisuje se u radnu knjuižicu jer takvo volontiranje nije regulirano Zakonom o raduSestra mi je pravnica pa znam izvlačit takve pravne strvari od nje ili iz njenih knjiga