Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: skuter na cesti  (Posjeta: 7088 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline petarpan

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
skuter na cesti
« : 05 Svibanj, 2011, 23:48:04 »
pitanje za zagrebcane,

dal skuter(50ccm) po zakonu smije ici od rotora prema luckom brzom cestom uz arenu (ne prek remetinca)?
i dal smije na zapadu pored king krosa prek save ici za kerestinec/jezdovec?

imao sam raspravu sa frendom, obje su ceste u gradu pa bi po logici trebalo al su obje vec ''brze'' ceste pa...

Offline BilyPiton

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Ubizec-Soft.com
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Tomos Atx e90
  • Moja Kaciga: uvjek na glavi!
  • MojSetup: Nema kite!
  • MojSpuh: MF3 Power
Odg: skuter na cesti
« Odgovori #1 : 06 Svibanj, 2011, 00:12:52 »
ja sam iso po onom autoputu  kod kinga prema zapresicu ...po zaustavnom traku sam se vozio da me neko ne pobere (tik uz crtu za zaustavni), nebih bas preporuco  ak ti motor nejde bar 80 realnih
Izrađujem WEB stranice! Zakup domena, hostinga... više info na pm!

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 06 Svibanj, 2011, 00:44:05 »
kolko se ja sjećam iz autoškole ne smije
zato ja imam veliku tablicu pa se bar smijem vozit po  autoputu iako sam i dalje jednako spor  :toothy10:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #3 : 06 Svibanj, 2011, 00:56:11 »
Skuterom (50ccm) se smije vozit svugdje osim po autoputu, a taj potez nije autoput. Osim ako prometnim znakom nije drugacije odredjeno (a tamo nije)

Offline petarpan

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 06 Svibanj, 2011, 08:15:54 »
znaci skuter smije na one ceste(neznam sluzbeni naziv) koje su prve ispod autoputa po rangu vaznosti

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #5 : 06 Svibanj, 2011, 09:00:03 »
ne smijes tamo gdje se naplaćuje cestarina, drugdje mozes.

Offline kos3

• forumski biciklist
  • Inženjer eleteh.
  • Mjesto: ZG, Hrašće
  • Moj Skuter: runner 50sp
  • Moja Kaciga: nitro
  • MojSetup: mhr replica
  • MojSpuh: Yasuni r
« Odgovori #6 : 06 Svibanj, 2011, 10:01:16 »
pa na brzoj cesti (cesta za isključivo motorna vozila) je minimalna brzina 40 znači da moped tuda smije

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 06 Svibanj, 2011, 10:31:11 »
EDIT:
ma niš ispo sam glup :toothy12:
« Zadnja izmjena: 06 Svibanj, 2011, 10:40:16 vktr »

Offline edo haker

• forumski biciklist
  • Mjesto: Zgb Bronx
  • Moj Skuter: Yamaha Neos LC
  • Moja Kaciga: ixs hx224
  • MojSetup: Malossi Sport Lc
  • MojSpuh: Techngas RS II
« Odgovori #8 : 06 Svibanj, 2011, 11:15:24 »
ahhah viktore fkt malo :-D

cekajte znaci da se na zg obilaznici moze skuterom? koliko sam vidio ima znak samo da se traktori nemogu vozit (neposredno prije ukljucivanje na obilaznicu kod domovinskog mosta stoji takav znam)
:-P jebe se mene

Offline MaRi0_St

• forumski pješak
  • *
  • R19 Mafia
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: BT50QT
  • Moja Kaciga: --
« Odgovori #9 : 06 Svibanj, 2011, 23:25:17 »
ako ćemo po zakonu:

1) »cesta« je svaka javna cesta, ulice u naselju i nerazvrstane ceste na kojima se obavlja promet,
2) »javna cesta« je površina od općeg značenja za promet kojom se svatko može slobodno koristiti uz uvjete određene ovim Zakonom i koju je nadležno tijelo proglasilo javnom cestom,
3) »autocesta« je javna cesta posebno izgrađena i namijenjena isključivo za promet motornih vozila, koja ima dvije fizički odvojene kolničke trake (zeleni pojas, zaštitnu ogradu i sl.) za promet iz suprotnih smjerova sa po najmanje dvije prometne trake širine najmanje 3,5 m, a s obzirom na konfiguraciju terena – i po jednu traku za zaustavljanje vozila u nuždi širine najmanje 2,5 m, bez raskrižja s poprečnim cestama i željezničkim ili tramvajskim prugama u istoj razini, u čiji se promet može uključiti, odnosno isključiti samo određenim i posebno izgrađenim priključnim prometnim trakama za ubrzavanje ili usporavanje, odnosno priključnim rampama, kojom je omogućen siguran prometni tok vozila brzinom od najmanje 80 km/h i koja je kao autocesta označena propisanim prometnim znakom,
4) »brza cesta« je javna cesta namijenjena za promet isključivo motornih vozila, s jednom ili dvije razdvojene kolničke trake, koja ima sva raskrižja u dvije ili više razina s poprečnim cestama i drugim prometnicama (željezničkim ili tramvajskim prugama), u pravilu nema zaustavnih traka i koja je kao takva označena propisanim prometnim znakom,
5) »cesta namijenjena isključivo za promet motornih vozila« je javna cesta s najmanje dvije prometne trake širine od po najmanje 3,25 m, kojom je omogućen siguran prometni tok vozila brzinom od najmanje 60 km/h, po kojoj se smiju kretati samo motorna vozila koja mogu razvijati brzinu veću od 60 km/h i koja je kao takva označena propisanim prometnim znakom,
6) »državna cesta« je javna cesta koja povezuje cjelokupni teritorij Republike Hrvatske i povezuje ga s mrežom glavnih europskih cesta,
7) »županijska cesta« je javna cesta koja povezuje područje jedne ili više županija,
8) »lokalna cesta« je javna cesta koja spada u mrežu županijskih cesta i povezuje područje grada i/ili općine,
9) »nerazvrstana cesta« je površina koja se koristi za promet po bilo kojoj osnovi i koja je dostupna većem broju raznih korisnika (seoski, poljski i šumski putovi, putovi na nasipima za obranu od poplava, pristupne ceste i prostori parkirališta, benzinskih crpki i sl.),
10) »zemljana cesta« je cesta bez izgrađenog kolnika ili suvremenoga kolničkog zastora (asfalt, beton ili kocka), pa i kad na priključku javnoj cesti ima izgrađen kolnik

24. PROMET NA AUTOCESTI, BRZOJ CESTI I CESTI NAMIJENJENOJ ISKLJUČIVO ZA PROMET
MOTORNIH VOZILA

Članak 139.

(1) Autocestom, brzom cestom i cestom namijenjenom isključivo za promet motornih vozila ne smiju se kretati pješaci, zaprežna vozila, bicikli i životinje, pomoćna pješačka sredstva, kao ni vozila koja ne mogu razviti brzinu kretanja veću od 60 km/h.
(2) Odredba stavka 1. ovoga članka ne odnosi se na vozila oružanih snaga Republike Hrvatske i ministarstva nadležnog za unutarnje poslove, vozila sa posebnom dozvolom te vozila pravnih ili fizičkih osoba obrtnika nadležnih za održavanje ceste kada daju posebne svjetlosne znakove (žuto trepćuće svjetlo).
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj sudionik u prometu ako postupi suprotno odredbi stavka 1. ovoga članka.

Offline petarpan

• forumski skuteraš
« Odgovori #10 : 07 Svibanj, 2011, 00:53:36 »
a sto bi onak po seljacki znacilo ''cesta namijenjena isključivo za promet motornih vozila''? koje bi to bile?
danas sam prolazio od rotora do arena centra i pise da je max ogranicenje 70kmh tak ta valjda skuter smije tuda

Offline BilyPiton

• maxi forumaš
  • Banned!
    • Ubizec-Soft.com
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Tomos Atx e90
  • Moja Kaciga: uvjek na glavi!
  • MojSetup: Nema kite!
  • MojSpuh: MF3 Power
« Odgovori #11 : 07 Svibanj, 2011, 04:05:51 »
jel po tome znaci da ja s motorom 50ccm koj ide 100km/h max speed mogu ic po autocesti?
Izrađujem WEB stranice! Zakup domena, hostinga... više info na pm!

Offline huskybucka

• Tržnica : (+1)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moja Kaciga: Žnj
  • MojSpuh: LeoVince
« Odgovori #12 : 07 Svibanj, 2011, 09:25:33 »
jel po tome znaci da ja s motorom 50ccm koj ide 100km/h max speed mogu ic po autocesti?

Mozes jedino pobrat kaznu, ak ti moped 50ccm ide vise od 50km/h ::)

Offline karambaVK

• maxi forumaš
  • Sve je za 5, samo je Renault 4
  • Mjesto: Vinkovci
  • Moj Skuter: ROCKY 150 2T
  • Moja Kaciga: IXS i jedna mal
  • MojSetup: je light
  • MojSpuh: BB serijski
« Odgovori #13 : 07 Svibanj, 2011, 09:30:45 »
a sto bi onak po seljacki znacilo ''cesta namijenjena isključivo za promet motornih vozila''? koje bi to bile?
danas sam prolazio od rotora do arena centra i pise da je max ogranicenje 70kmh tak ta valjda skuter smije tuda

takva cesta je označena ovakvim prometnim znakom:

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #14 : 12 Svibanj, 2011, 11:35:51 »
recimo na riječku obilaznicu nesmiješ izać sa skuterom, ima znak da je samo za iznad 125cc  :icon_thumright:
to je profil autoceste iako se vozi max 70, ali nitko ne vozi ispod 100
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka