@gumy za due+ da dva boost-a i tri para prelivnih kanala, mislio sam da tpr ima isti koncept kao i due+ bar što se tiče prelivnih, vidim da nije tako... kako god na team2 cilindru postoje tri boost-a, to su inovacije u metodu uprskavanja smeše u cilindar
kod mene roost sprint na team2 cilindru radi baš na oko 13500-14000, neovisno o grafikonu, a povuče na 10500, i završi se bog zna gde jer imam kratki AC prenos na SR-ki, dok stage6 obrtomer zakuca i preko 15000 ne meri...
@Ivanm vidi kod mene na Kymco devetki se dešava da koso meri do 11500 i preko toga počinje da divlja, i meri 13-15k zavisi kako kad, primetio sam da svećica sa i bez rezistora imaju nekog uticaja, ali podivlja svakako... dugo sam se bavio ovom materijom i merio osciloskopom, ne bih li ustanovio u čemu je kvaka, ovaj stariji koso meri sa pick-up-a ili sa +buksne bobine, dakle napon koji dolazi sa kondenzatora, u oba slučaja podivlja, i još nisam našao kvalitetno rešenje...
još jedanput ponavljam da ove dijagrame nisam postovao da bi po njima štelovali skutere, oni su dobri kako bi izdaleka mogli uraditi uporedbu, i eventualno opredeliti se pri kupovini za neki iz porodice odgovarajući našem cilindru, a i da ne bi mnogo pogrešili....
svaki štel i setup je individualan, i zavisi od dosta faktora, pa je jedino dobro kada se dobro podesi, ja koristim metod krajnje brzine i akceleracije...