Oni nesposobni da vide, moraju da vjeruju ,a oni sposobni ,ne moraju vjerovati jer znaju.
Tko hoce dokazati da ga nema ,nece traziti razloge da se uvjeri u suprotno ,tko vjeruje da ima nece traziti dokaze.! Tko zna nece se turditi niti jedno niti drugo ,jer ce takva osoba razumije gdje grijese jedni i drugi.
Oni koji slijepo vjeruju slabe su svijesti ,oni koji ne vjeruju samo misle da su svjesni, oni koji znaju ,znaju jer razumiju. Razumjevanje i shvacanje je put do svjesti i odgovora na tvoje pitanje.
Moje pitanje je bilo retoricko.
Inace, ja nisam ateist (ali sam agnostik).
I nema onog ko zna da bog postoji, kao sto nema ni onog koji zna da ne postoji - ko drugacije tvrdi ne barata cinjenicama.
Ali ljudi imaju razvijen jedan organ za razliku od ostalog zivota koji bi im trebao sluziti onome za sto je razvijen. A uci se iz iskustva, ponavljanja i prosudjivanja. Ovo trece je vrlo bitno i dijeli ljude na sposobne i nesposobne.
Ja cu osobno uvijek dati podrsku znanosti, a ne predajama, ali sigurno da necu nikoga uvjeravati u nista, ali onda molim i da se mene ne pokusava "preobratiti u vjernika" (to nije islo tebe, nego kazem ovako, opcenito).
btw, sva ziva bica imaju "zivot poslije zivota"? Mora da je tamo guzva...