Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Problem Peugeot CTech 50ccm  (Posjeta: 1475 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marino1907

• Tržnica : (+12)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Malinska
  • Moj Skuter: Honda Hornet
Problem Peugeot CTech 50ccm
« : 13 Srpanj, 2009, 00:39:20 »
Danas se prijatelj vozio na svom CTechu i u jednom trenutku kaže on počinje gubiti snagu i motor se gasi,e tu on radi veliku pogrešku ponovno pali motor i nakon toga vozi još oko kilometra i ponovno se gasi ali nakon toga kerbla je potpuno tvrad nema više verglanja.Skinuo sam mu poklopac variomata,pokušam okrenut variomat ali ni makac.Mašina je blokirala.E sada mene zanima kako je to moguće?Skuter ima 1000Km i sve je serijsko na njemu,ulja ima.Po meni jedino i skoro sigurno zakazala ona elektronska pumpa od ulja.
Šta vi mislite?
I još jedno pitanje dali za taj skuter uopće postoji kit recimo od Topa?
Pozdrav.
Marino

Offline pitaNS

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • samo gas
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Novi Sad
  • Moj Skuter: JeTfOrCe,ApRiLiA SR
  • MojSetup: kako ono - high end?!
  • MojSpuh: prdekalica neka Roost
Odg: Problem Peugeot CTech 50ccm
« Odgovori #1 : 13 Srpanj, 2009, 01:10:10 »
Ako je sve zablokiralo vrlo je moguće da je zacvikao! a uzrok može biti pumpa za ulje...To treba sad rastaviti pa videti, nema druge...

Za jetforce imaš sledeće cilindre (70cc):

Malossi Sport
Malossi MHR replica
Polini alu-modular head
Airsal alu
« Zadnja izmjena: 13 Srpanj, 2009, 01:14:28 pitaNS »
MHR 70..MHR radlica...Roost Sprint...PWK 21mm...Malossi Selletra...MHR OR prenos...itd itd

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 13 Srpanj, 2009, 02:47:27 »
ali ak ima samo 1000km vjerojatno ak je novi i ima papire i garanciju nek fura tam

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #3 : 13 Srpanj, 2009, 04:30:08 »
tocno ako ima garanciju neka ide u servis, moraju to napravit pod garancijom..samo motor 1000km i zacvika..to je greska koja bas nije dopustiva tvornici, pezou, ducanu koji ga je prodao..cudi me da ga je mogao upalit nakon sto je zacvikao..vjerovatno nije jako bilo prvi put a sad pitaj boga kako je..

Offline Marino1907

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 13 Srpanj, 2009, 05:13:27 »
Nažalost nema garancije jer star je 3 godine a ima samo 1000Km jer se vozi samo preko ljeta i to jako malo tako da od garancije ništa.Danas ću ga otvorit pa da vidim šta se može spasit a šta treba mjenjat.Nažalost ne miriše mi na dobro i neće bit nimalo jeftino jer skupi su dijelovi za njega. :confused5: :confused5:
Marino

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #5 : 13 Srpanj, 2009, 05:52:01 »
istina da su dijelovi malo skuplji.. malossi sport 200€..ja nedavno narucio jedan frendu..

Offline lunasaki

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • MojSpuh: ;-)
« Odgovori #6 : 13 Srpanj, 2009, 08:42:40 »
dakle događa se i kod skupih skutera.. mislim ja imam kineza i sve 5 .. nemože se suditi samo tako .. ovo je loše ovo je dobro.. događa se svugdje

Offline Marino1907

• forumski skuteraš
« Odgovori #7 : 13 Srpanj, 2009, 12:17:36 »
Evo mašina je rastavljena i imao sam šta vidit.Nije ostao bez ulja,klip ko nov,prstenovi ko novi,cilindar ko nov ali ležajevi radilice zablokirali.Nemogu vjerovat da na tako skupom skuteru dođe do blokiranja ležaja nakon 1255Km!!!!Uglavno sve u svemu dobro je sve prošlo od troškova samo dva ležaja dva semeringa i dvije brtve i ponovno će on radit za koji dan kada se sastavi.
Ovo je samo dokaz da se i na skupim skuterim dešavaju takve stvari a ne samo na kinezima.Ja vozim Runner 50ccm i eto tek nakon 25000Km je došlo do puknuća cijevčice koja dovodi ulje u karburator pa je blokirao ali ovo nemogu vjerovat 1255Km i ošli ležajevi :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Marino

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #8 : 13 Srpanj, 2009, 13:56:22 »
jesi siguran da radilica nije sad van balansa?

Offline Marino1907

• forumski skuteraš
« Odgovori #9 : 13 Srpanj, 2009, 16:08:24 »
Siguran provjereno na komparatoru sve OK.Ležajevi totalno u banani,bit će tvornička greška.Nevjerojatno ali istinito,dešava se očito. :dontknow:
Marino

Offline Marino1907

• forumski skuteraš
« Odgovori #10 : 24 Srpanj, 2009, 23:35:30 »
evo danas nakon dužeg vremena Peugeot od frenda ponovno u pogonu.Stavljeni su novi ležajevi,semerinzi,brtve.Cilindar,klip i radilica su ostali čitavi.Danas kada sam mu to sastavljao primjetio sam jednu čudnu stvar koju inače do sada na drugim blokovima nisam vidio.U onoj rupi u kuju dođe ležaj obično ima jedna rupica kroz koju ležaj dobiva podmazivanje ako se ne varam!?E na ovim blokovima toga nema nego je ispod ležaja kao neki konus i u jednom kutu je kao nekakva udubina(rupa) koja nema nikve rupice na sebi.Sve sam ja to ljepo oprao i ispuhao,složili smo na mjesto i nakon tri kurblanja upalio je odmah.Jedino ti Jet Force C-tech imaju neki specifičan zvuk,rade ko mlinac :laughing11: :laughing11: :laughing11:
Marino