Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kupoprodajni ugovor, problem  (Posjeta: 2977 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline melkiot

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ivani?-Grad
  • Moj Skuter: Piaggio Typhoon 50
  • MojSetup: a mi je srednja
  • MojSpuh: samo što nije otpao
Kupoprodajni ugovor, problem
« : 27 Svibanj, 2009, 13:50:43 »
ovako, lik od kojega sam kupio skuter nije vlasnik u knjižici i prometnoj...no on ima sa bivšim vlasnikom od skutera ovjeren kupoprodajni ugovor koji su napravili prije mjesec dana...

pošto je skuter istekla rega kako ga je kupio, on ga je samo odjavio sa pločica i amen...nije plačao da on bude vlasni, no ima ugovor..

e sad mene zanima, da li ja svoj kupoprodajni moram raditi sa tim prvim vlasnikom, ili mogu sa ovim likom koji mi je prodao?

po meni, trebao bih sa ovim likom, jer iako on nije vlasnik po papirima, ima kupoprodajni...ne mogu ja valjda raditi još jedna kupoprodajni sa prvim vlasnikom, pa bude ispalo da je isti motor 2 puta prodavao

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Purejet
Odg: Kupoprodajni ugovor, problem
« Odgovori #1 : 27 Svibanj, 2009, 13:57:37 »
kupoprodajni ugovor radis sa ovim tipom od kog si kupio......

ja sam na isti nacin bez problema napravio prijenos na decka koji je kupio motor od mene.....

Offline melkiot

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 27 Svibanj, 2009, 14:01:33 »
kupoprodajni ugovor radis sa ovim tipom od kog si kupio......

ja sam na isti nacin bez problema napravio prijenos na decka koji je kupio motor od mene.....

ali kužiš, taj tip od koga sam kupio nije vlasnik po papirima...ima samo ovjeren kupoprodajni ugovor da ga je kupio...nije obavio izmjenu podataka u knjizicama...

za skuter 50ccm se ne plača porez?

Offline zaprudanec

• forumski biciklist
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Aprilia Tuono 1000R
« Odgovori #3 : 27 Svibanj, 2009, 14:04:56 »
ali kužiš, taj tip od koga sam kupio nije vlasnik po papirima...ima samo ovjeren kupoprodajni ugovor da ga je kupio...nije obavio izmjenu podataka u knjizicama...

kaj si nepismen ??? covjek ti lijepo veli, od kog si TI kupio motor, s njim radis ugovor i taj prijavljujes :glasses2:
AKTON communications
www.akton.hr
info@akton.hr
+385 91 286 46 88

Offline veka84sb

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #4 : 27 Svibanj, 2009, 14:06:33 »

Vidi nema veze sto nije u papirima... trebas imati kupoprodajni ugovor izmedju tipa u papirima i ovog od kojeg kupujes,odnosno taj dobijes od ovoga sto kupujes skut od njega ,e onda ti napravis ugovor sa ovim sto ima ugovor sa vlasnikom u knjizicama i nema problema. Oba govora ti trebaju kod registracije vozila i knjzice na kojoj je udaren stambilj da je skuter odjavljen.

Offline melkiot

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #5 : 27 Svibanj, 2009, 14:11:48 »
ok,hvala svima, jer me zbunilo što mi baba u policiji rekla da bi trebao raditi ugovor sa onim prvim vlasnikom na kojeg glasi skuter, a po meni je to glupo jer to znači da bi taj vlasnik isti motor 2 puta prodavao..