Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Pomoć, radi a neide !!!  (Posjeta: 2436 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lazo

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bošnjaci
  • Moj Skuter: Yamaha X-Max 250
Pomoć, radi a neide !!!
« : 13 Veljača, 2009, 23:03:30 »
Imam peugeot sf2, od dijelova imam mhr replica kit, malossi multivar i još neke sitnice, najvažnije je što još nemam karb veći u njemu je neki gurtner, kit sam stavio prije nekih 1000 km i spuh je bio leo vince rs i sve je dobro radilo i prije tri dana stavim stage6 pro replica spuh i začudim se koja razlika u snazi. Vozio sam se bez problema do jučer kad sam začuo neki čudan zvuk iz spuha i dođem kući ono njemu ništa, danas natočim pun rezervar goriva i normalno napravim jaču mješavinu i upalim ga, čekam da se zagrije i primjetim da mu se ler gas nesmanjuje (inače uvijek se smanji kad se čok ugasi) al ajd dobro sjednem ja na njega i krenem izađem iz dvorišta kad ono puče nešta ko iz karabina i motor povuče ko lud i dođe do 40 km/h uguši se i crkne, je siđem s njega vidim nigdje se ništa nepuši iz njega zakurblam i upali iz prve ja opet gas on opet crkne i odguram ga do kuće i ostavim. E sad pošto ja nisam stručan molio bih vas da mi neko kaže šta mu je. Hvala unaprijed.

Offline Aleks

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: CPI Aragon
Odg: Pomoć, radi a neide !!!
« Odgovori #1 : 13 Veljača, 2009, 23:28:27 »
Pojacan ler gas bi znacio da ima previse zraka u smjesi. Znaci negdje ti vuce falsi zrak.
Motor ti je vukao ko lud zbog siromasne smjese, koja daje dobre performanse, ali se motor pregrijava. Kad ti se pregrijao, stao je.
Skidaj glavu i provjeri stanje klipa i cilindra, ako si sretan, cilindar nije dobio riseve. NEMOJ vise pokusavat palit skuter.

Offline Lazo

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 13 Veljača, 2009, 23:50:48 »
nevjerujem da se pregrijao jer se nije imao kad pregrijat i ako je vjerovat kazaljci temperature bila je na trećoj crtici. na 7 litara goriva sam nasuo 2 dl ulja + što još sam radi mješavinu, sad jel to malo neznam vi procjenite, a da se nije pregrijo sam 100 % siguran jer nije imao vremena (10 minuta rada s tim da na leru 8 minuta) a falš zrak bi neznam gdje bi mogao vuć jer radio je normalno dok nisam stavio stage6 spuh, u servisu mi kažu da promjenim svjećicu i očistim karb a sad mi vi recite šta da uradim jer nemislim da se karb začepio i s*ebala svjećica kad pali od prve

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
« Odgovori #3 : 13 Veljača, 2009, 23:57:27 »
nevjerujem da se pregrijao jer se nije imao kad pregrijat i ako je vjerovat kazaljci temperature bila je na trećoj crtici. na 7 litara goriva sam nasuo 2 dl ulja + što još sam radi mješavinu, sad jel to malo neznam vi procjenite, a da se nije pregrijo sam 100 % siguran jer nije imao vremena (10 minuta rada s tim da na leru 8 minuta) a falš zrak bi neznam gdje bi mogao vuć jer radio je normalno dok nisam stavio stage6 spuh, u servisu mi kažu da promjenim svjećicu i očistim karb a sad mi vi recite šta da uradim jer nemislim da se karb začepio i s*ebala svjećica kad pali od prve
đkoaj ti je svjecica,moze ti lako biti da negdje vuce falsh zrak ili da je svjecica neadekvantne toplinske vrijednosti,nema veze kaj je temp normalna,ne moze pokazati to na pokazivacu,jer ak je smjesa siromasna nema kad ni pokazat,kolko se sjecam imao si zx,a to je velika razlika kad se prijedje na neki jaci spuh,tako da je trebao sigurno rejtin karba, a posto je 12 mm sigurno se pregrijao

Offline speedburn2

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • U raju je ljepo, al u paklu je bolje društvo
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin (Oštarije)
  • Moj Skuter: sad vise nis i najbolje mi je
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: malo je sa strane kitan
« Odgovori #4 : 14 Veljača, 2009, 00:01:22 »
i malo ti to prepogresno delas 7l goriva 2 dl ulja i jos skut sam dela mješavinu, to ti nevalja, ili ti radi mješavinu, ili toci cisti benzin da je on sam radi, ako ti radis, omjer ti je 10 l benzina 2 dl ulja
Bolje biti malo lud nego malo pametan

moji remixevi:  http://www.speedyshare.com/162452628.html. http://www.speedyshare.com/971695594.html.

Offline Lazo

• forumski skuteraš
« Odgovori #5 : 14 Veljača, 2009, 00:03:41 »
šta ja znam tako mi je serviser preporučio, a svjećica 100% nije dobra jer je serijska za pežo

Offline Lazo

• forumski skuteraš
« Odgovori #6 : 14 Veljača, 2009, 00:06:18 »
i malo ti to prepogresno delas 7l goriva 2 dl ulja i jos skut sam dela mješavinu, to ti nevalja, ili ti radi mješavinu, ili toci cisti benzin da je on sam radi, ako ti radis, omjer ti je 10 l benzina 2 dl ulja

znači serviser me zaj#bo jer sam tek danas prvi puta nasuo ulja u rezervar jer mi je on reko da će mi otić kit, do danas mi je uvjek sam radio mješavinu

Offline Po?etnik

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Županja
  • Moj Skuter: Runnera 50
« Odgovori #7 : 14 Veljača, 2009, 00:14:42 »
ne smijes toliko ulja to je previse... zamjeni svjecicu sta te kosta par desetaka kuna... mozda nisi dobro zasarafio onaj elipsasti dio na spoju auspuha i cilindra... glavni problem je sto ti smjesa nije ok, i ne moras odma pun gas, vidi dal se gasi i na manjim otvorima gasa ili samo na punom gasu... ako ti se da ocisti karb, nece ti nista biti

Offline Lazo

• forumski skuteraš
« Odgovori #8 : 14 Veljača, 2009, 00:20:47 »
ne smijes toliko ulja to je previse... zamjeni svjecicu sta te kosta par desetaka kuna... mozda nisi dobro zasarafio onaj elipsasti dio na spoju auspuha i cilindra... glavni problem je sto ti smjesa nije ok, i ne moras odma pun gas, vidi dal se gasi i na manjim otvorima gasa ili samo na punom gasu... ako ti se da ocisti karb, nece ti nista biti

Ma svjećicu kupujem otkad sam kit stavio pa nikako da kupim  :icon_biggrin: ... provjerit ću taj elipsasti dio... ni nedam odma pun gas kad krećem i na malom gasu crkaje... za ulje sam skužio i mislim da je ono najveći krivac jer je radio do danas a danas prvi put stavio ulje u rezervar goriva po serviserovim naputcima... nazovem ja servisera i kažem mu šta se desilo a on meni nemože ti to bit zbog ulja, njega možeš stavit koliko oš (mož mislit)

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #9 : 14 Veljača, 2009, 03:37:32 »
do ulja je 100%, imao sam isti problem jer sam nalio slucajno mjesavinu 4% s kojom mi je to bilo sa pentom, a onda i sa skuterom, izlij sve iz rezervoara, ocisti karb i stavi veci odmah ako zelis proci 100 km bez kupovine novog..
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Po?etnik

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Županja
  • Moj Skuter: Runnera 50
« Odgovori #10 : 14 Veljača, 2009, 11:23:33 »
cesto svjecica bude problem kod mjenjanja ausspuha... neznam zasto ali tako je kod mene i kod nekih drugih, zato je  najbolje zamijenit, to je najmanji  problem... a ovo  oko ulja je stvarno previse...ja sam pored uljne  pumpe na  10 ltara nasuo 5 cepova ulja i poceo je bacat ulje na auspuh, a da 2dl nece bit frka!

Offline Chupsy

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski skuteraš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Nexus 300
  • Moja Kaciga: Schuberth S2
« Odgovori #11 : 14 Veljača, 2009, 12:02:50 »
skuter se inače štela i slaže na nekoj jeftinoj svijećici a tak kad se sve uhoda ide bolja svijećica

bilo bi glupo na novu makinu stavit iridijumku, jer će tjekom razrade ionako bit zaljevana sa benzinom i uljem
Servis skutera "sporo i kvalitetno"
kodiranje kljuceva, popravak ECU itd itd...
0958142029

Offline Lazo

• forumski skuteraš
« Odgovori #12 : 14 Veljača, 2009, 14:35:39 »
do ulja je 100%, imao sam isti problem jer sam nalio slucajno mjesavinu 4% s kojom mi je to bilo sa pentom, a onda i sa skuterom, izlij sve iz rezervoara, ocisti karb i stavi veci odmah ako zelis proci 100 km bez kupovine novog..

E hvala, mislio sam danas izlit gorivo, a za karb se dogovaram s hacom pa kad on smisli prodat onda ga kupujem, a svjećicu sam jučer išo kupit a prodavač mi kaže da mu moram reć oznake svjećice pa ak neko zna da mi kaže.

Offline Chupsy

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski skuteraš
  • *
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Nexus 300
  • Moja Kaciga: Schuberth S2
« Odgovori #13 : 14 Veljača, 2009, 15:02:06 »
NGK BR8HS ili
DENSO W24FS

ak oćeš kvalitetniju onda

NGK BR9HVX ili
DENSO W27FS-ZU
Servis skutera "sporo i kvalitetno"
kodiranje kljuceva, popravak ECU itd itd...
0958142029

Offline Lazo

• forumski skuteraš
« Odgovori #14 : 14 Veljača, 2009, 15:11:25 »
NGK BR8HS ili
DENSO W24FS

ak oćeš kvalitetniju onda

NGK BR9HVX ili
DENSO W27FS-ZU

OK hvala, a jel ima veze koji je model skutera u pitanju jer mi je prodavač reko da ima šifra posebno za svaku marku i model?

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #15 : 14 Veljača, 2009, 15:14:15 »
Moguca razlika je samo u dimenziji i duzini navoja, a to je sadrzano u samom imenu svjecice pa ukoliko ti nije dao krivu informaciju, ne tebas o tome brinuti

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #16 : 14 Veljača, 2009, 15:14:56 »
ako je sada replica preko zime uzmes NGK br8hs znaci kratki ti je navoj
a preko ljeta kada je toplije uzmes umjesto toplinske vrijednosti 8 , uzmes devetku
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Lazo

• forumski skuteraš
« Odgovori #17 : 14 Veljača, 2009, 15:18:43 »
Hvala ljudi  :icon_thumright: