Da, OXIO, tema je očito komplicirana, ali možemo mi to zajedno sve lijepo rješiti, samo ako je volje i strpljenja...
Mislim da ste svi vi - i jedni i drugi - dobri i vrijedni ljudi, da zaslužujete bolje... možda ste malo suviše temperamentni
Nadam se da si uoio da je Tvoja prethodna poruka bila dvosmislena u pogledu pomirbe. Triba bi više virovat u dobro!
Mislim da ljudi nisu iskonski zli, da ih na loše djelovanje nagoni zbunjenost, strah i očaj. Bojimo se da ne budemo povrijeđeni pa u tom strahu počesto napadamo prvi... I samo pružanje ruke simboliči služi za prevladavanje straha... Ajmo prvo razbit taj strah i međusobno nepovjerenje...
Moj post nije ima namjeru da sere po ovome forumu nego da upravo to spriječi a isto tako ima motiv za mirno rješavanje svađe među klubovima {$default_wink_smiley}
Mislim da sam tako htio kazat da se zakopaju ratne sikire, da ne seremo jedni po drugima i da ne seremo na ovom forumu koji to svakako nikako ne zaslužuje.
uočio sam i tu namjeru... ali je izneseno još uvijek bilo previše oštro, više upereno na druge nego na sebe... idemo prvo pokusati sagledati sebe, svatko za sebe... vidjeti kako i gdje smo MI SAMI mogli bolje i pametnije postupiti... Dakle, bitno je da krenemo svatko od sebe i razaberemo što MI možemo dobro učiniti...
Nažalost imam tu sumnju jer sam malo pesimističan što se tiče pomirdbe ali isto tako se nastojim potrudit da približim stvar pomirenju tako da tražim bilo kakve opcije. Moj glas je uvik za Mir {$default_wink_smiley}
Pokušajem na bilo koji način navest Bojana da popričamo o ovoj temi. Drugog načina za komunikaciju s njim nemam a mislim da on i ne želi samnom razgovarat. Možda sam pretjera s načinom na koji pokušavam izgladit stvar al jebiga.
Želiš li stvarno izgladiti sukob, prvo naprosto moraš odbaciti sve sumnje u nepovoljno rješenje, dakle rapčistiti sa sobom!
Eto, vidiš, opcija se otvorila upravo ovdje... pokušajmo prvo sagledati vlastite nerazumne postupke... a Bojan će svoje i vjerujem da će se javiti, u istom ovom pitomom stilu, u kojem si i Ti konačno odlučio pisati...
Misao da Bojan ne želi sTobom razgovarati je destruktivna... Možda i on isto misli za Tebe. No, ja nekako smatram da to ne može biti tako... Naravno, trebat će vam vremena da se otvorite, da prevladate neugodu, nepovjerenje i strah, ali zato smo tu!
Naačin na koji se pokušavaju izgladiti problemi NIKADA ne može biti pretjeran! To nije izraz slabosti nego snage i razuma!
Kritika je aludirala na njegov dio foruma spletke, laži, vrijeđanja...
Htio sam kazat ako smo mi spremni na svom forumu povuć vodu da razmisli i on o istoj ideji a ne da javno iznosi neke segmente svađe.
Primjerice, na ovom je forumu 'svađu' zapodjenuo Corky, iznoseći 'neke segmente', a Bojan ju samo 'srdačno' nastavio... Ni Tvoji prvi postovi nisu bas pridonosili pomirbi, kako sam i zakljuio. no to je najmanje važno je li prije bila kokoš ili jaje... bilo bi super da od svega toga NA KRAJU ispadne nešto doista dobro! A ideju da svatko na svom forumu povuče vodu od srca pozdravljam... ali dajmo si vremena za donošenje takvih odluka, svatko za sebe...
ne vjerujem da će ovo posredovanje biti jednostavno, ali da će uspjeti ne sumnjam... samo strpljenja, molim!
filiplatinovicz - viruj mi ja sam za ideju da se stvari izglade jer ovo šta predatori i gladiatori rade nema smisla.
Seremo jedni po drugima a zašto.
Činjenica je da smo i mi i oni pretjerali u masu stvari i da je vrime da se to rješi ljudski!
Još jednom pozivam bojana da mi se javi, ne morajavno može i na pp da se dogovorimo za ono piće iz prijašnjeg posta ;=
Krasan zaključak! Boldao sam rečenicu koja mi se najviše svidjela, jer pokazuje zaokret u dosadašnjim razmišljanjima i vjerojatno najrealnije kratko opisuje suštinu sukoba... bez takve samospoznaje jednostavno nema napretka...
... a mislim da za piće za sada ima vremena... ajmo prvo ovdje stvoriti istinske preduvjete da ta lokačina protekne u doista prijateljskoj atmosferi...