Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Malaguti F12  (Posjeta: 1088 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Malagutif12

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Years
  • Moj Skuter: Malaguti F12, Aerox
Malaguti F12
« : 28 Ožujak, 2023, 22:23:01 »
Pozdrav ekipa, novi sam na forumu, i sve Vas pozdravljam,

Imam u garaži Malaguti F12, vodeno hlađenje, doslovno nov.

1200km, 1. vlasnik.

1. Koje ulje je najbolje uzeti za njega, cijena nije bitna, mašina je stock, ništa nije dirano ni mijenjano.

Neki govore sintetika, neki polusintetika, neki ovo neki ono, pa da čujem Vaša mišljenja.  :) :)

Pozdrav!

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
Odg: Malaguti F12
« Odgovori #1 : 29 Ožujak, 2023, 01:19:54 »
uzmi polusintetiku, koja god ti je draga, odnosno koja ce ti imati ok miris... jbg, ja sam uzimao mobil 1 samo radi mirisa..

Offline Malagutif12

• forumski pješak
  • *
  • Years
« Odgovori #2 : 29 Ožujak, 2023, 14:44:30 »
Znači, ipak sam bio u pravu, da taj motor nema potrebe za full sintetikom?

Drugo, puklo mi malo crijevo na uljnoj pumpi, pa moje pitanje, kako se pokazala ta pumpa na Malaguti motorima?

Jeli preporuka ostaviti ju, ili ju izbaciti i miješati gorivo sam?   ???

I još jedno za kraj, koju polusintetiku Vi uzimate i kako ste zadovoljni?

Hvala na odgovoru.

Offline zvonkec92

• GY6 doctor <3 ---> Forumski strugar &
  • moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • B( . )( . )BIES MAKE ME SMILE
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • zvonkec_92
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Aprilia Rally
  • Moja Kaciga: Vemar, IXS
  • MojSetup: imam ih više
  • MojSpuh: sporcki auspuh imam
« Odgovori #3 : 29 Ožujak, 2023, 20:07:42 »
Valjalo bi skinut magnet i namotaje pa stavit frišku mast kaj podmazuje zupčanik uljne jer se s godinama org mast skori pa to ide na suho, crijeva ulja i benzina promjenit ako su trula, koje god ulje natočiš nečeš pogriješit
Ako se nešto sfuša pa drži i traje ko tvorničko ili bolje onda se takvo fušanje zove tuning.  :kinez:

"Neke se stvari mogu kupit novcem, sve ostalo se nađe u šteku"

Offline Malagutif12

• forumski pješak
  • *
  • Years
« Odgovori #4 : 29 Ožujak, 2023, 20:35:24 »
Da, hvala zvonkec na savjet u vezi uljne, svakako mislim ga registrirat, a prije registracije promijenit crijeva, remen, svjećica, antifriz i morat ću karburator reparirat vjerojatno jer kad ga upalim teče mi benzina, a dok je ugašen ne teče..

Također ta benzina koja je curila je vjerojatno nagrizla crijevo od pumpe ulja i svo mi je ulje iscurilo po podu, ne znam jeli pumpa povukla zrak...

Još mi daj savjet, dali maknut pumpu ulja, kako se pokazala na Malaguti? Dal ostavit ovako i ozračit pumpu, ili sam miješat gorivo?

Usput, ako netko zna, koji remen ide u Malaguti F12, vodeno hlađenje (ako to igra ulogu)..

Offline mic

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Yamaha Zuma
  • Moja Kaciga: 3XL
« Odgovori #5 : 29 Ožujak, 2023, 22:02:24 »
Gorivo nije nagrizlo to malo crijevo od ulja.
Crijevo od ulja je puklo vjerojatno samo zbog starosti.
Kako god da je moraš zamijeniti crijevo od početka uljne do karburatora.
Crijevo stavi kvalitetno silikonsko jer ostala crijeva koja kruže po dućanima otvrdnu nakon jako malo vremena pa dolazi do pucanja i slinjenja.
Ostala crijeva od goriva, ulja i vakuma bi također valjalo zamijeniti da se osiguraš od falšeg zraka i nepotrebnog curenja tekućina.
Moja preporuka je da sva crijeva naručiš iz AG moto Rijeka.
Oni imaju jako kvalitetna silikonska crijeva unut. promjera 2, 4 i 5mm (2mm za dovod ulja do karba, 4mm za vakum pumpu, 5mm za glavni dovod goriva i ulja).
Alternativa tome je kupovina malog crijeva u trgovini sa agrotehnikom (npr Stihl) jer su njima crijeva od goriva kvalitetna i taman promjera za uljnu.
A ostale dvije vrste (4mm i 5mm) kupiš u Tokiću, njihova crijeva su okej, potrajati će koju godinu.

Ako motor ostaje serijski nemoj micati uljnu pumpu. Pouzdane su i ne crkavaju pogotovo sa tako malo kilometara.
Nakon zamjene crijeva i dopune uljnog tanka na samoj uljnoj pumpi se nalazi mali šaraf križaste glave kojeg moraš odvrnuti i čekati da sav zrak izađe van te da teče samo čisto ulje. To se naravno radi ugašenog agregata.
Nakon toga pališ motor na mješavini (znači ne na čistom gorivu iz tanka) i čekaš da vidiš kako ulje protječe kroz malo crijevo skroz do ulaza na karbu.
Kad ulje u crijevu dođe do pipka na karbu, gasi motor, spajaj sva crijeva kako trebaju biti i vozi.

Remen ti ide klasični za Minarelli Horizontal, najbolje uzeti Bando Japan remen (oko 20e).

Offline Malagutif12

• forumski pješak
  • *
  • Years
« Odgovori #6 : 29 Ožujak, 2023, 22:45:32 »
Hvala ti puno, još mi reci, pri prvom paljenju, koju mješavinu (koliko %) da zamiješam ?

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
« Odgovori #7 : 30 Ožujak, 2023, 00:00:20 »
evo sve od rijeci do rijeci kako je Mic reko, to napravi i miran si...

2% se uglavnom radi sa svim modernim uljima, al to ne moras radit ni u tank, tj mozes za tolko malo napravit u flasicu od kole, pa spojit nju direkt na karb da slobodnim padom ide...

Offline Malagutif12

• forumski pješak
  • *
  • Years
« Odgovori #8 : 30 Ožujak, 2023, 07:51:58 »
Hvala svima na odgovorima i savjetima!