prije pola godine mijenjao benzinca za dizela (plin nisam htio ugrađivat) no prije nego sam se odlučio što sam htio obilazio sam svuda i svašta, kako kod osobnih pa privatnika (tzv. kod nas "žica") tako sve do ovlaštenih dilera
i tako dogovorim se ja sa likom ključ za ključ ja njemu P307 a on meni vw polo 3cilindraša
prvo što je kasnio pola sata od dogovorenog vremena (pravdao se kao problemi na poslu)
drugo u autu je interijer komplet promijenjen, od sjedala (daje i originalna) pa do radija koji ima tv koji pokriva otvore za zrak (pretvoren u neki GT model)
treće preko telefona je rekao da na satu ima 120000km ja sjedam u auto ono 375000 (moj imao 145000)
četvrto pošto sam radio sve servise u ovlaštenom, pitam ja kad je na njemu rađen zadnji servis na što mi lik kaže, prije nego sam išao u njemačku sa njime.... pitam dalje kad je to bilo na što on odgovara prije 2-3 mjeseca, pitam još dalje "gdje" kaže on stari mi je mehaničar pa to on sve odradi doma u garaži...
peto kaže on meni ako nije problem da odem do njegovog pajde koji se razumije u aute pa da pregleda stanje na što ja kažem ajd nije problem ako nije u zg, došli mi do pajde a on kaže ključ za ključ plus moja nadoplata 2500 ojra jer je polo 2003 godište i folcvagen a ja nudim pežolu koje je 2006 godište
lagani odjeb, fala i do viđenja (iako sam odustao već kad sam vidio kilometražu)
imam jednog bisera koji mi je kasnije prodavao priču da vrijedi više od 2000kn taj isti a ne pišljivih 1000kn koliko tražim za iphone
prije 2 godine prodajem čelične felge od opela sa zimskim gumama za 200kn
nazove me lik i pita jesu li još uvijek u prodaji i ako da želi mi uplatit kaparu na račun te kaže da je kod mene ili bilo gdje u gradu u roku sat i pol pa da ih preuzme
sav sretan što se riješavam toga jer mi je samo smetalo kažem mu da dođe do mene ako mu to ne predstavlja problem (da me traži jer sam po glasu kontao da je stariji lik)
on: nema problema, dolazim, vidimo se
prođe nepunih sat vremena, zvoni mi mob, zove stari da je za 5 min kod mene pa da samo izađem pred kuću da me skonta
izlazim, vodim čovjeka u garažu, gleda on u gume gume gledaju njega i tako punih sat vremena, zove on sina, dolazi i sin, nastavak gledanja u duetu - kažem ja njemu, odo ja po jaknu i skuvat čaj/kavu dok se on odluči
počastio ih čajem, nakon što ga je popio (cca 20min kasnije) pita sin jel to zadnja cijena
moj odgovor je bio poslujem sa starim ne sa tobom, na što stari vadi ostatak od kapare za punu cijenu i pakira felge sa gumama u auto te mi se zahvaljuje na dobrom poslovanju ....