Danas sam skužio jedan neugodan deatalj. Naime prlikom puštanja upravljača u vožnji skuter počne jako vibrirati tj. "oscilirati". Uglavnom toliko jako da možeš pasti sa motora ako ga ne uhvatiš i smiriš. Dok se upravljač drži rukama normlano apsolutno se ništa ne osjeti. Malo sam istraživao u vožnji i čini se da sam pronašao uzrok iako pošto nemam iskustva sa skuterima djeluje mi to malo čudno. Ispred nogu (otprilike gdje su koljena i ona kukica za vješanje npr. torbe) bi trebao biti vijak koji drži tu kukicu ali i kompletnu plastičnu armaturu (oklop) za metalni dio tj. šasiju. Ja ga nemam jer je ta kukica potrgana kod bišeg vlasnika. Očito je taj vijak jako bitan jer on dži kompletan oklop na mjestu da ne oscilira. Dovoljno je da u vožnji samo pritisnem koljenima plastiku i skuter sasvim normlano ide (a pri tome ne držim upravljač). Znači ispada da ne oscilira guvernalo, nego kompletno plastično tjelo uključujuči i dio gdje stojim. Sve to čini se zbog jednog vijka. Činjenica je da se kompletna plastika oko upravljča (znači sve ono ispred nogu, oko svjetla itd) može pomicati malo lijevo desno ako guram rukama), no nisam očekivao da to može biti uzrok oscilacijama. Ja sam to primjetio odmah da nema tog vijka i da se zbog toga sve malo pomiče ali baš da može doći do takvih oscilacija to mi je nevjerojatno. Pomislio sam da je nešto sa vilicom, gumom isl.. Ali nije jer kad držim upravljač s obje ruke, ili ako koljenima pristisnem plastiku onda je sve ok.. Jel imao tko takvih iskustava. Moram sutra to zaašrafiti.