daj molin te kako možeš izvući iz BT-a 105 realne brzine?? Aprilia rs sa MHR kitem ide +- 125 km/h realne a ti ćeš sa bt-om ić 105...daj molin te
kolko ks ima rs 80, kolke gume ima rs50, kolke oklope ima rs 50. bt je imao gore one gumice preneseno u vasu sirinu iza je imo 60 a naprijed 50 sirinu gume. rs ima naprijed 100 ili 110 a iza 120 ili 130 tak nekaj.
bt ima sa gorivom i svim zdriparijama maximum 80 kila rs ispod 100 nema.
bt sa oklopima je sirok ko pol rs-a
ja sam imao 40mm klip sa jednom kromiranom karikom, radilicu punih polutki, 10 trodjelne lezajeve koje je jebeni sex nastelat ak neznas, bing 18 od t15 koji je radio bez filtera i ljeti je pri +30° imao tempreraturu od svega 5° dok je radio.
ispuh je imao mozda 1kg
i dok sam ganjao tog tomosa u špici u 5 sa 13/33 je taj motor imao preko 12000rpm po vurici koja dam se kladit da sere ko grlica. mjereno sa vremenskim prolazima i gps-om je u 5 u špici imao brzinu 105 +-3kmh
i taj motor mi nikad nije mogao izdruat vise od 1000km u komadu ma kojih 1000km sve kaj se vrti prek 9k rpm u tomosa stalno se razletava ko banana u majmuna.
ko ne vjeruje nek slaze i nek se igra, iza sebe imam jedno 5 unistenih cilidnara od bt/t15 i nit jedan tomosa sa 42 nece ic vise od 90 kmh jer to je prevelik i pretezak klip koji previse smanji presjek kanala na cilindru.
za svaki dan je ovo kombinacija za ubit vola od tomosa i nju sam vozio do nedavno usporedno sa skuterima:
apn6
radilica sa rupama
12mm c3 lezajevi (ja sam imao poliamid)
cilindar od kosilice/vanbrodskog i ostalog (ima vise serija razlike u kanalima, u orginalu 42mm promjer)
u mene je bio losiji pa sam stavio 42.5L klip neznam dal je bio konigh ili motins.
11:1 omjer kompresije
sireni blokovi na glodalici da stane, rezana i varena apn kapa hlađenja da stane cilindar pod nju
glava od t14 obrađena i spustena da se dobije zeljena zapremina
siren i poravnat ispusni kanal
siren i poravnat usisni kanal
rađena zakrivljena ispusna grana da se kaj manje ometa protok plinova
gore je bio spuh od t15 orginal sa svim pregradama i ostalim.
karburator je bio dellorto 18
filter zraka sam skombinirao neki airbox kvazi.
5 brzina
kvacilo novi tip (puno je mekse)
felge od bt-a i prednja vilica od bt-a (tokarena distanca za gornji trokut)
starznji mortizeri atx otvrdnuti radi pomaka kuta pod kojim stoje su premekani.
ovaj apn je bio odlican, momenta (kolko moze imat) nit jedan brijeg bilo trava, zemlja, šljunak asfalt nije iso manje od 2 sa prijenosom 14/32. trosio je cc-a 3l isao brze od svih serijala pa cak i od vecine skuteva sa zx, rr, i ostalim pi*darijama. a po zadnjem ide ko zver.
druga opcija je sve isto osim karba, bing 13, (del 14 bolje, malo je pitomiji al trosi gro manje) apn6 cilindar, pazit da bude serija sa vecim kanalima, malo ga nakopat i uredit 42L klip i orginal apn spuh sa skracenom granom i ociscen iznutra.. prijenos isti 14/32 razlika je manja špica i malo je tromiji
a ako hoces obicnog tomosa za svaki dan da ide 60 kupi apn 6 odrezi granu u ispuhu i vozi.