Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Sranje prilikom prodaje skutera  (Posjeta: 3805 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Miki-speedy

• Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Nexus 250
Odg: Sranje prilikom prodaje skutera
« Odgovori #20 : 30 Travanj, 2011, 03:40:10 »
Ma ja bi mu preporucio da odma ide na policiju!
Mada sumnjam da bi sad sve mijenjao,al svakakvih jadnika ima danas  :angry7: :glasses9:

Offline Arhont

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #21 : 30 Travanj, 2011, 07:32:07 »
kupoprodajnog ugovora nema, jedino taj papir gdje je napisao ''ja taj i taj tog i tog dana dao sam 800 € za skuter i ostatak od 200€cu platiti prilikom prijepisa koji bude tad i tad i vlastoručni potpis'' i to je sve

e bas to sto si rekao je kupoprodajni ugovor. znaci da ti imas valjani ugovor i ti si svoju obvezu (predaja stvari kupcu) ispunio. on svoju nije. uglavnom to sto imas ti je valjani ugovor. i usmeni sporazum je valjan, al je onda teze neke stvari dokazat.

kazrs da  ste u ugovor stavili da ti 200 eura da kod prijepisa, a posto prijepis nije izvrsen znaci da ti nije dao 200 eura - ja bi tak to dokazivo.

a to sto ugovor nije ovjeren nema veze jer se je lik vjerojatno potpiso kak se inace potpisuje i to je dovoljno, a imas i svjedoke.

ne dajte se je%at,isterajte to na fin nacin...
"Alea iacta est!"

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #22 : 30 Travanj, 2011, 07:34:32 »
neovjeren ugovor je valjan na sudu, policiji nije...
u slućaju tužbe sud usvaja ugovor, traži očitovanje stranki i priznavanje potpisa... u slučaju da stranka ne želi priznati potpis, ide na vještačenje grafologa a oni uvijek dokažu istinu..

Offline Arhont

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #23 : 30 Travanj, 2011, 08:12:50 »
neovjeren ugovor je valjan na sudu, policiji nije...
u slućaju tužbe sud usvaja ugovor, traži očitovanje stranki i priznavanje potpisa... u slučaju da stranka ne želi priznati potpis, ide na vještačenje grafologa a oni uvijek dokažu istinu..

U biti nema što na policiji ni tražiti, već privatnu tužbu podić i tamo pravdu utjerivat...
Dobro si reko, oni će utvrdit istinu, al moslim da je samo podizanje tužbe više od tih 200E

Jandro, ugovor je valjan i pošto on nije ispunio obvezu iz ugovora, ti imaš pravo na raskid ugovora i onda se stanje vraća na onakvo kakvo je bilo prije sklapanja ugovora.

Nek ti ekipa tu sa foruma pomogne da se locira mali i motor, a pošto je knjižica vozila još kod kolege, tj. on je vlasnik, odite vas dva (ili još neko - svjedok) u sisak liku doma sa ključem od motora, na vratima mu izjavi nešto tipa "zbog neispunjenja obveze iz kupoprodajnog ugovora tog i tog od dana tog i tog po tim i tim uvjetima po Zakonu o obveznim odnosima u prisutnosti svjedoka raskidam ugovor" i odvezi motor doma, ali mooraš vratiti onih 800 eura onda.

Ako se lik bude bunio, e onda pozovi policiju jer te sprječava u posjedu stvari. Onda policija mora reagirat.

Čak po zakonu imaš i pravo na naknadu troškova, tj. on bi i motor morao tebi dovest, ali...
« Zadnja izmjena: 30 Travanj, 2011, 08:24:14 Arhont »
"Alea iacta est!"

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
  • MojSpuh: CRC tokar sebankovič tuned
« Odgovori #24 : 30 Travanj, 2011, 08:56:49 »
kupoprodajnog ugovora nema, jedino taj papir gdje je napisao ''ja taj i taj tog i tog dana dao sam 800 € za skuter i ostatak od 200€cu platiti prilikom prijepisa koji bude tad i tad i vlastoručni potpis'' i to je sve

nema to veze...to šta je on napisao i potpisao je dovoljan dokaz i bez javnobilježničke ovjere. To je ugovor sam po sebi i on vrijedi, s tim možeš čovjeka na sud i dobit spor. Ti na sud možeš i zbog usmenog dogovora, al to je naravno teže za dokazat.

Samo šta policiju boli k za to, njima je tak svejedno. Oni vjerojatno i neznaju da je to pravovaljano bez javnog bilježnika jer bez da im netko kaže kak da se popišaju ni to nebi znali napravit kak treba  ::)
~ Cagiva Mito Evolution 94' ~

Offline Miki-speedy

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #25 : 30 Travanj, 2011, 12:34:57 »
Kazem ti,idi na policiju s drugom sto prije sa svim dokazima koje imas,posle ce budala ispast ako ne ode  :dontknow:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #26 : 30 Travanj, 2011, 15:00:37 »
Problem prevara i kradja ispod 1000 kuna je taj sto je potrebno podnijeti privatnu tuzbu. Iznad tog iznosa, policija podnosi prijavu po sluzbenoj duznosti.
A tuzbe kostaju... I to puno vise 1000kn. Istina, taj novac dobijes nazad (ako dobijes spor), al to je visegodisnje iskustvo kojeg je bolje nemat

Offline Miki-speedy

• maxi forumaš
« Odgovori #27 : 30 Travanj, 2011, 16:46:27 »
A ovde se radi o 200eura,to je cca 1600kn?

Offline formoz

• maxi forumaš
  • TKO DRUGOM JAMU KOPA, TREĆOM GUMU PALI
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Medjugorje
  • Moj Skuter: Aprilia RS125
  • Moja Kaciga: XPEED
  • MojSetup: :)
  • MojSpuh: :P
« Odgovori #28 : 30 Travanj, 2011, 17:05:56 »
dat cu ti ja 350e za kljuc i prometnu i da mi kazes ime i prezime od tog lika  :toothy10:
Prodajem farove i zmigavce od jetforcea i masu dijelova za apriliju rs. Sve po sportskim cijenama

Offline zL!Ko

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • volim ritam roka i turbofolka
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Crikvenica
  • Moj Skuter: DT 125
  • Moja Kaciga: bez vizira
  • MojSetup: /
  • MojSpuh: ser.
« Odgovori #29 : 30 Travanj, 2011, 18:26:26 »
al meni nije jasan taj lik. Dao je 800e za motor bez papira i problemom na vratu a za milju eura je mogo imat sve uredno. Osim ako sam ja nesto krivo shvatio  ???

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Moj Skuter: ZIP SP1
  • MojSetup: grinč mi fkral sve :/
« Odgovori #30 : 30 Travanj, 2011, 18:29:37 »
I meni je cudno to sve, mozda je krivo shvatio nes.
NAJBOLJE odete u sisak na njegovu adresu i probate to rijesiti ljepo al isto nije ok da izbjegava poziv i preusmjerava...ljepo tamo otidjete i tijesite a ako bude problema s njegove strane , pravac na policiju i sve objasniti . :icon_thumright: