Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Zasto se prestala proizvoditi Gilera Runner 180sp??  (Posjeta: 2757 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cika_kure

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • ?im ?im brže, tim tim bolje... :)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: 125VX
Zasto se prestala proizvoditi Gilera Runner 180sp??
« : 07 Siječanj, 2008, 11:20:40 »
Znaci to sto pise u naslovu, ali molim vas da potkrijepite sa nekim clancima, slikama ili bilo kakvim dokazom da je vasa tvrdnja tocna...
.....................................::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::......................................

Offline ChRiStIaN

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: Aprilia Leonardo 250
  • Moja Kaciga: SMK Gullwing
  • MojSetup: Polini Hi-Speed control
  • MojSpuh: Serijala
Odg: Zasto se prestala proizvoditi Gilera Runner 180sp??
« Odgovori #1 : 07 Siječanj, 2008, 12:55:42 »
Mislim da ipak zbog euro normi nekih...

Smrtnost - glupost! Pogledajte kolko ima brzih motora i jacih na kojima se vise gine...
Neko je spomenuo krosere...e pa oni ne spadaju u istu skupinu. A vjeruj da i oni neke homologacije moraju proc i imat određene norme...a i kad si vidio krosera u gradskoj vožnji? To je za rekreaciju ili kao natjecateljski motor...

to je s moje tocke gledista, ponavljam, nemora ovo bit tocno al tak mi se neak cini da je...

Offline stark1

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera runner 50 sp
  • MojSetup: *
  • MojSpuh: *
« Odgovori #2 : 07 Siječanj, 2008, 13:10:04 »
100% zbog euro normi jer jako zagaduje okolis
a ovo zbog smrtnosti,hahhaa,pa dajte ljudi to je presmijesno

Offline cika_kure

• forumski biciklist
« Odgovori #3 : 07 Siječanj, 2008, 13:13:10 »
100% je sigurno da su ju prestali proizvoditi zbog eko normi, tj. preveliki je zagađivač, zvao sam u moto01 frenda puko je od smijeha  :laughing6: :laughing3: :laughing6: :laughing3: :laughing6: :laughing3: :laughing6: :laughing3: :laughing6: kad je cuo za preveliki broj nesreca, tj. "smrtnost"...   :frajer: :frajer: :icon_thumright: :hello:

ak neko moze nek dokaze da je drukcije, boli njih ona stvar kolko ljudi gine na tome bitno je da se para okrece, kaj mislite da zivimo u tak dobrom svijetu, nemojte zivjeti u zabludi....  :icon_thumright: :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 07 Siječanj, 2008, 13:16:23 cika_kure »
.....................................::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::......................................

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #4 : 07 Siječanj, 2008, 14:50:08 »
ko je taj tvoj u moto01??
mislim da 2003 nije baš bila tako jako bitna eko norma da se prestane proizvodit....
potrudit ću se pronać link di sam to čitao,ali ako se još sječam razlog prestaje proizvodnje je bio velik broj smrtnost mladih ljudi...

Offline black-rox

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Black-Team Live your own rules
    • www.black-scooters.com
  • Mjesto: Grobnik
  • Moj Skuter: Black-Team garage
  • Moja Kaciga: Shark,Oneal
  • MojSetup: E da je samo kit =)
  • MojSpuh: Yasuni
« Odgovori #5 : 07 Siječanj, 2008, 15:09:13 »
Kao šta sam već rekalzbog EKO normi :icon_thumright:

Offline cika_kure

• forumski biciklist
« Odgovori #6 : 07 Siječanj, 2008, 15:10:36 »
ko je taj tvoj u moto01??
mislim da 2003 nije baš bila tako jako bitna eko norma da se prestane proizvodit....
potrudit ću se pronać link di sam to čitao,ali ako se još sječam razlog prestaje proizvodnje je bio velik broj smrtnost mladih ljudi...
kod nas to i nije bilo bitno jel smo mi na   j e b e n o m   balkanu, al vani je to tad itekako bilo bitno...
i daj razmisli malo nemoj bit tak tvrdoglav nema to nikakve veze s nama pa nije se runner radio samo za nase trziste vec za pola svijeta, sto uracunava i vecinu nabrijanih zemlji koje se drze tih pravila za zastitu okolisa i onda razmisli kakve sve homologacije motor mora imat da bi se mogao prodavat diljem svijeta ocito runner nije neke zadovoljavao i nije im bilo isplativo prilagodjavati ga normama vec je i logicnije to kaj su napravili 200wxr motor je dugotrajniji manje troši za skoro iste novce, a razlika u brzini nije tako velika...
ljudi ginu na svim motorima, znaci trebali bi sve prestat proizvodit, a i kaj mislis da ce neko brinut za tebe i odustat od astronomskih svota zarade mmmmmmmmmm mislim da ne, zato otvori oci pa ne zivis u bajki...

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #7 : 07 Siječanj, 2008, 15:32:46 »
ok,ok,neka ima i veze sa eko normom,ali znam da je bilo nešto i s tom smrtnosti,i sječam se"....smrtnosti mladih ljudi....."

Offline Goran

• forumski skuteraš
  • RUNNER 200 VXR G.M.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: RUNNER 200 VXR, RUNNER 180 SP
« Odgovori #8 : 07 Siječanj, 2008, 22:25:09 »
Ljudi 180SP se prestao proizvoditi zbog EKO normi!!!Jer na 180SP ne možeš staviti katalizator a to jedan od uvjeta za regulaciju ispušnih plinova!!!Dvotakni motor ako staviš katalizator u njega zaguši ga i motor je u kur.. odnosno ne ide kako bi trebao!!!A na SP-u auspuh i frigazer su najbitniji dijelovi da motor doslovno letio!!! :icon_thumright:
I smrtni slučajevi su uzrok :laughing7:
 :hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :hello:
A.A.
GORAN VXR-RACING SPIRIT
180 SP RACE EDITION
IVAN FAZEKAŠ-FAZA IN PRISON

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #9 : 08 Siječanj, 2008, 20:39:46 »
A na SP-u auspuh i frigazer su najbitniji dijelovi da motor doslovno letio!!!

da seriski karb koji ga utusi

25mm+gljiva za pocetak vise nego dovoljno

« Zadnja izmjena: 08 Siječanj, 2008, 20:42:08 igor.sb »
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline zoki_NRG

• maxi forumaš
  • Mjesto: Ri-Kraljevic
  • Moj Skuter: Piaggio NRG power
  • MojSetup: Unique
« Odgovori #10 : 09 Siječanj, 2008, 02:19:22 »
isto ko RS250 piiila pd motora...vidio oglas, neznam koje godiste, 3000km samo motor ima, i to je bio na servisu kojem j trebo, bez crtice, za prihvatljivo dobru cijenu....