@boky, sto se tice autonomije tesle, kad gledas svaki auto sa 250-300ks mora trositi, pogotovo kad se gazi, to nebi bio problem da je vrijeme punjenja krace... zato recimo nissan-renault ciljaju na "benzinskim" stanicama imati opciju zamjene baterije kad autom ides na dulja putovanja, tako da ce taj problem biti djelomicno rijesen u bogatijim zemljama. dalje, na wikiju ima u vezi autonomije tesle, decki su oborili rekord autonomije za elektro auto s teslom, vozili su se australskom pustinjom i mislim da su izvukli oko 500km na punjenju, je da je stedna voznja u pitanju, ali kad gledas da 500km platis mozda 20kn struje, smjesak na lice je zagarantiran. u vezi Honde FCX, odlican auto, mozda ce biti i jeftiniji od auta sa baterijama. zanimljivo je da je opel imao testnu zafiru prije 10ak godina sa vodikovim celijama i stvar je vozila, al 10god poslije, di je taj auto? sto se tice vodika i proizvodnje, dosta je skupo za sada i opet zahtjeva struju za izdvajanje vodika tak da se sve vrti u krug. citao sam nesto o izdvajanju vodika pomocu visoke temperature, a posto nuklearne elektrane se jako griju i zahtjevaju vodu za hladjenje cilja se na iskoristavanje toga za proizvodnju vodika, sto bi na kraju trebalo biti dosta jeftino.
btw, zvuk tesle mi je bas onak poseban, nije sad da je to necujno, 250ks elektro motor koji se vrti na 12000rpm nemoze bit necujan, moze bit poseban