Kupljen oem semering placen nemalih 23€
https://www.ebay.com/itm/226127493707
Stize direkt iz japana
Uzeo sam i novi prednji far posto je moj puknut (bivsi vlasnik pokupio nekakvu pticu na vecoj brzini)
U jbt, to nije jeftino......
Kaj ga nema kod Kawa servisa u HR za kupit za manji iznos? Znam da ih nemaju na stanju vjerojatno, ali 23e je fakat uzas za jebeni semering.
ali kad si odrjesio kesu za taj semering, moja topla preporuka je da pregrizes g#vn% i nabavis NTN kuglicne lagere i pretrpis financije kupovinom ovih allballs lagera. Prijateljski savjet, ostajes s NTN na OEM koncepciji, trajnost moguce manja od allballsa, ali, koliko km mislis radit s motorom? Vidis koliko su ti tvornicki trajali, a njih je dosta jednostavnije mijenjat/tj. postelat kod ugradnje (ako se pravilno stegnu kod ugradnje, zapravo nema dotezanja). S druge strane, ako te potrefi sreca da s ovim allballs neces imati problema, imat ces vjerojatno vise km u zalihi jer bi trebali biti trajniji iako nije garancija. To ti pricam jer jos imas vremena promijenit misljenje - kao sto sam i ja nakon sto sam vec kupio allballs lagere i zato ih i imam spremljene i vjerojatno nikad nece biti u funkciji iako pasu savrseno i na Z900. To ti pricam zato jer sam se "polakomio" za prednosti valjkastih lagera, ali nije mi vrag dao mira i isao sam guglat prednosti i mane i na kraju se ipak odlucio za kuglicne pa sam i platio duplo kad sve zbrojim - mozda si i ti sada u toj situaciji, samo ti dajem opciju koja je tada meni imala smisla.
Ak su financije problem, gledaj to s druge strane: svaki km voznje na motoru kosta odprilike duplo vise od same cijene benzina. Motori nazalost nisu jeftini ako ces ih odrzavat kako treba, a ne prodavat dok se izgustas pa kupit opet polovni i opet se jebat sa servisiranjem ako prijasnji vlasnik nije bio picajzla. S tim da tu pricam o odrzavanju koje sam radis, ne majstoru koji ce naplatit svoj posao i tu rayliku u cijeni dic na visi nivo.
Sto se fara tice, vjerujem da si gledao jel ima polovnog negdje pa nisi nasao.
Ako se ipak odlucis na NTN kuglicne lagere koji su i tvornicka ugradnja, samo druge shifre ako kupujes u Kawa servisu i po bitno visoj cijeni, ovo je shifra: SF07A17PX1 - kupio prije godinu dana 2 komada na Jankomiru u ZG za 50e (made in Japan), a prije dosta godina za Z750 u Velikoj Gorici (ista shifra, isti lageri)
apropo prednjeg fara, moj na Z900 je LED, ako i jedna dioda (od njih 6 ako sam dobro gledao) krepa, ne gine mi novi/polovni far jer se ne mogu mijenjati niti se far moze otvoriti, a cijena je debelo preko soma eura za novi (danas vjerojatno i oko 1500 eura - nisam provjeravao niti zelim). To mi je knedla u grlu jos od dana kad sam kupio motor - nadam se da nebu problema po tom pitanju.