Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: pomoć oko prepisa  (Posjeta: 2751 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline fatal1ty

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
  • MojSpuh: CRC tokar sebankovič tuned
pomoć oko prepisa
« : 07 Siječanj, 2010, 20:41:31 »
Ovak kupio sam motor od 4. vlasnika u zadnjih godinu i pol dana.Zadnja tri uopće nisu upisana u knjižicu vozila nego su furali regan motor na kupoprodajni ugovor (nedavno je odjavljen,netom prije nego sam ga kupio),s time da ovaj zadnji od kojega sam ja uzeo motor nije platio porez,samo je imao ugovor.E sad meni nisu dali da ja platim porez jer on nije platio pa kao prvo mora on,pa onda ja...

U međuvremenu ja sam se čuo s vlasnikom koji je upisan u knjizicu kao vlasnik.Dali ja mogu s njim napravit ugovor i platit porez i gotovo,da se nepatim bezveze sa slanjem papira dolje na more,ovaj tu lik je iz ZG-a pa mi je to jednostavnije ? ako ima tko iskustva s time ?
~ Cagiva Mito Evolution 94' ~

Offline efz

• administrator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Versulja 650
  • Moja Kaciga: SchuberthS1 PRO
Odg: pomoć oko prepisa
« Odgovori #1 : 07 Siječanj, 2010, 20:45:45 »
Mozes napraviti prijepis sa ovim likom koji je vlasnik u knjizici i fino platit porez (tako sam i ja nedavno) samo moras pazit da se neki od ovih kaj ima vec ovjeren ugovor ne bi napravio pametan i radio probleme :icon_thumright:
Sve za skuter/vespu - MStrgovina.hr
- tuning & styling dijelovi
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
« Odgovori #2 : 07 Siječanj, 2010, 20:53:48 »
A imam i ja ovjeren ugovor sa zadnjim vlasnikom,i sve ovjerene ugovore do sada,tak da...sumnjam da će se tko ići pravit pametan kad mogu dokazati da sam sada ja zapravo vlasnik tog motora.Jedini je problem šta taj dečko prije mene nije platio porez,a stalno nešto sere i jede g#vn#,jednostavnije mi je to rješit s nekim normalnim i nekim tko mi je bliže.

Offline efz

• administrator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 07 Siječanj, 2010, 21:01:22 »
Naravno da je najjednostavnije da napravis sa ovim koji je u knjizici, samo velim da pripazis, jer svaki kupac koji napravi ugovor bi trebao platiti porez, ne samo da se neko od njih moze pravit pametan, vec i ovi iz porezne mogu kenjat, jer biljeznik je duzan obavjestiti poreznu o kupoprodaji, samo kaj se oni bas ne zezaju sa ovim manjim ciframa i ne provjeravaju bas tak, da je u pitanju neko vozilo vece vrijednosti moglo bi (ne kazem da mora) bit sranja........kazem jos jednom i ja sam tako, najlakse mi bilo
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 07 Siječanj, 2010, 22:02:38 »
i jel si imao ti kakvih problema prilikom upisa u knjizicu ? i dali su na policiji možda imali šta za prigovarat ?

Offline efz

• administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #5 : 07 Siječanj, 2010, 22:31:53 »
Ne nikakvih problema, sve rijesenu vrlo brzo i jednostavno u jednom danu :icon_thumright:
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline kristijanSR70

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !!
  • Mjesto: NG
  • Moj Skuter: RUNNER VXR 200
  • Moja Kaciga: N61
  • MojSetup: je jedini sisavac prilađođen životu u prirodi, imaju pluća i mogu disati zrak,množe se aktivnošću testisa.
  • MojSpuh: + cijev + 2 šarafa
« Odgovori #6 : 07 Siječanj, 2010, 23:21:29 »
Hm,po meni da napravis s njim taj ugovor je "legalna" krivotvorina,jer negdje kod nekog javnog biljeznika postoji dokument da ga je vec prodao nekom,nemoze to radit 2 puta,tj. moze jer je takva drzava.
Koliko ja znam a znam da kad kupis motor i napravis kupoprodajni ugovor imas fore mjesec dana da platis porez,u suprotnom je kupoprodajni nevažeći i treba opet novi pravit,po tome ti xy koji nisu platili porez nemaju prava na motor,nego zadnja osoba u nizu koja je napravila kupoprodajni i platila porez,bez obzira dal je motor prepisan papirima ili ne.

Offline benelli

• maxi forumaš
  • Mjesto: Novigrad
  • Moj Skuter: benelli 491 i gilera runner vx125
  • Moja Kaciga: na laktu
  • MojSetup: malo(s)si spor(t)
  • MojSpuh: serjalović sa db kilerom
« Odgovori #7 : 08 Siječanj, 2010, 01:35:00 »
fatal1ty identicnu sam situaciu ima kada sam kupio bio dt,ja ljepo uzeo motor tj kupio i nakon mjesec dana ja se sastanem sa bivsim vlasnikom,dodemo mi kod biljeznika i ova kaze da nemoze prepisat jer vlasnik prije mene nije platio porez
uglavnom ja sam trebao bit 4-ti vlasnik,knjizica vozila je bila jos na prvom,ovaj drugi je prepisao motor i platio porez ali nista nije rijesio sa knjizicom i time,onda ovaj 3 je kupio i napravio prijepis  ali nije platio porez a to treba u roku 15 dana.tako da ja nisam mogo od njega prepisat ni nista,pa sam se ja malo raspitao okolo i rekli su mi da idem kod prvog vlasnika i da sa njime rijesim kao da ovo poslje nije nsita bilo.rijeseno je na taj nacin,nije bilo nikakvih problema,motor je regan normalno a i prodan tj mjenjan na kraju ljeta(opet prepisan i sve normalno) :icon_thumright: napravi to i neces imat nikakvih problema :icon_thumright:

Offline benelli

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 08 Siječanj, 2010, 01:41:22 »
a ovo sta su ti rekli da prije mora on platit porezpa onda ti nebi reko,zato jer kada prepises motor koji ima vise od 50 cc onda se placa porez a porez moras platit u roku od 25 dana,a ako ne onda ugovor jednostavno vise nije vazeci i treba novi ugovor naoravit,ali ja ti preporucam da napravis kao i ja i neces pogrijesit jer imas identicnu situaciju

Offline Trinad

• forumski biciklist
« Odgovori #9 : 08 Siječanj, 2010, 06:03:37 »
a ovo sta su ti rekli da prije mora on platit porezpa onda ti nebi reko,zato jer kada prepises motor koji ima vise od 50 cc onda se placa porez a porez moras platit u roku od 25 dana,a ako ne onda ugovor jednostavno vise nije vazeci i treba novi ugovor naoravit,ali ja ti preporucam da napravis kao i ja i neces pogrijesit jer imas identicnu situaciju

Kako misliš ugovor nije važeći? Kolko ja znam imaš zakonski rok za plaćanje poreza (za više od 50ccm) a nakon toga ti idu zatezne kamate do trenutka kad ga platiš, pod pretpostavkom da je prijašnji vlasnik porez platio.

A to za slučaj da prijašnji/međuvlasnik porez nije platio niti ga prepisao na sebe, da ugovor nije važeći pa da moraš ganjati prijašnje vlasnike nisam imao blagog pojma  :o

Offline efz

• administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 08 Siječanj, 2010, 08:21:10 »
Nije istina da je ugovor ne vazeci, ugovor je bog i batina, a ako prode zakonski rok za platiti porez, ugovor i dalje vrijedi samo prilikom placanja poreza osoba koja nije na vrijeme platila porez placa i zakonom propisanu kamatu!

I opet ponavljam, kao sto je slucaj mao benelli (nesto slicno sam imao i ja), dogovori se sa 1. vlasnikom (taj koji je u knjizici) napravite ugovor, plati porez, registriraj na sebe, vozi i ne brini :icon_thumright:
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
« Odgovori #11 : 08 Siječanj, 2010, 13:07:39 »
Nije istina da je ugovor ne vazeci, ugovor je bog i batina, a ako prode zakonski rok za platiti porez, ugovor i dalje vrijedi samo prilikom placanja poreza osoba koja nije na vrijeme platila porez placa i zakonom propisanu kamatu!

I opet ponavljam, kao sto je slucaj mao benelli (nesto slicno sam imao i ja), dogovori se sa 1. vlasnikom (taj koji je u knjizici) napravite ugovor, plati porez, registriraj na sebe, vozi i ne brini :icon_thumright:

tako ću i napravit,dečki hvala vam na savjetima  :icon_thumright:

Offline R@kija

• Tržnica : (+23)
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 08 Siječanj, 2010, 13:59:24 »
cek jel se placa porez na 50cc..

imam istu situaciju...1 vlasnica u prometnoj i par ugovora imam niko se nije prepiso..

naci odem sa zenskom rjesit sve i jel placam porez ak da kolko odprilike da znam?!

Offline mario_f15

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • 2T Power !
  • Mjesto: ...sB...
  • Moj Skuter: ...derbi...
  • Moja Kaciga: ..uvex ps400s..
« Odgovori #13 : 08 Siječanj, 2010, 14:12:10 »
cek jel se placa porez na 50cc..

imam istu situaciju...1 vlasnica u prometnoj i par ugovora imam niko se nije prepiso..

naci odem sa zenskom rjesit sve i jel placam porez ak da kolko odprilike da znam?!
ja kad sam prepisivo skuter nisam morao platit porez.....tj nije bio taki zakon
a sad neznam jedino ako se promjenio zakon... :toothy11:

Offline efz

• administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #14 : 08 Siječanj, 2010, 14:15:13 »
Do 50cc se ne placa porez :icon_thumright:
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
« Odgovori #15 : 08 Siječanj, 2010, 14:55:13 »
ne na 50cc se neplaća,imaš samo kupoprodajni ugovor...

Offline benelli

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 08 Siječanj, 2010, 19:59:23 »
e to nisam znao da poslje 15 dana vrijedi  ali da se kamate placaju,ali u mom slucaju se ni to nebi isplatilo,jer vlasnik prije mene ga je uzeo i napravio kupoprodajni i nije platio porez a od tad je proslo 4 godine kozna koje kamate bi bile :toothy12:

ali samo ti narpavi kao i ja, i rijeseno,ides kod vlasnika na kjeg je knjizica i rijesite to kao da ovo poslje nije nista bilo