Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Peugeot Speedfight CDI - info  (Posjeta: 5094 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
Peugeot Speedfight CDI - info
« : 10 Lipanj, 2009, 21:56:36 »
Interesira me koliko postoji CDI-a za speedfight 2. Inace imaju crni CDI sa desne strane akumulatora, ali prvi put vidim sivi CDI sa lijeve strane akumulatora koji je malo drukciji (2007. god).

Offline dino73n

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Nije bed pasti,bed je ne ustati....
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gračanica
  • Moj Skuter: Beverly 300HPE Sr50R
  • Moja Kaciga: LS2 Twister
  • MojSetup: FullSerijala
  • MojSpuh: SC08
Odg: Peugeot Speedfight CDI - info
« Odgovori #1 : 10 Lipanj, 2009, 22:05:30 »
Rekao bih da je se CDI na fightu promjenio od kako je dosla eletricna pumpica za ulje.
SCOOT NUMERO "2"
SF2 Yasuni R<>Stage6 HPC<>MHR replica LC<>Stage6 BigValve<>Dellorto 19 phbg from MHR pack<>red sponge<>Polini speedcontrol<>G2 EVO clutch<>Stage6/RT CNC bell<>extend gear<>2xME 7 Teen<>Xenon light<>KosoGpStyle

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
« Odgovori #2 : 11 Lipanj, 2009, 00:34:49 »
Rekao bih da je se CDI na fightu promjenio od kako je dosla eletricna pumpica za ulje.
promijenio se,ali ne i pozicija

Offline neer

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Ženski
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • jizzhut
  • Mjesto: šmićanci
  • Moj Skuter: Tvojskuter
« Odgovori #3 : 11 Lipanj, 2009, 01:02:30 »
ja kad sam gledao kod lege pisalo je na njemu dellorto pa nek me neko ispravi ...sta je to  :drunken_smilie:

Offline n0n4m3

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • 097 733 2211
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Sp180 , Ice180
« Odgovori #4 : 11 Lipanj, 2009, 01:31:55 »
znam da neki uopce nisu mogli nac cdi na speedfightu .. bila je neka tema ..
pa su nabavili kompletnu instalaciju staru .. sa starim cdi-em jer je novi zablokiran ..
prije te struje bila je jos jedna .. isto sa zablokiranim cdiem .. al se nije mogao ustekat stari odblokirani cdi .. i tako to  :toothy12: neko ce znat vise pa ce sve to lipo objasnit  :toothy12:

Offline dino73n

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Nije bed pasti,bed je ne ustati....
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gračanica
  • Moj Skuter: Beverly 300HPE Sr50R
  • Moja Kaciga: LS2 Twister
  • MojSetup: FullSerijala
  • MojSpuh: SC08
« Odgovori #5 : 11 Lipanj, 2009, 08:42:25 »
znam da neki uopce nisu mogli nac cdi na speedfightu .. bila je neka tema ..
pa su nabavili kompletnu instalaciju staru .. sa starim cdi-em jer je novi zablokiran ..
prije te struje bila je jos jedna .. isto sa zablokiranim cdiem .. al se nije mogao ustekat stari odblokirani cdi .. i tako to  :toothy12: neko ce znat vise pa ce sve to lipo objasnit  :toothy12:

Kad smo vec kod toga speedfight je ispocetka imao dvije vrste struje,CDI i ACI.CDI eto svi poznaju i znaju kako radi a ACI sistem je bio nesto drugaciji,imao je kodirani kljuc,ACI se napajao iz reglera tj radi na 12V i blokada se skidala uz pomoc crvenog kljuca i trika(kocnica pa kontakt pa opet kocnica i neka takva caka).Ja sam bas potrefio speedfighta sa takvom strujom a kupio sam ga pokvarenog bas sa kvarom na struji i onda sam morao sve to izuciti da bi rijesio problem.Na kraju sam pronasao sa Kymco super9 ima isti sistem samo bez kodiranog kljuca i stavio sam struju od njeg,prebacio sam blok paljenja i pick-up a sce ostalo je ostalo od peugeota.

Eto toliko ja znam o strujama speedfighta i jos da dodam da na klasicnu struju sa CDI-om lagano ide piaggova bobina sa ugradjenim CDI-om.
SCOOT NUMERO "2"
SF2 Yasuni R<>Stage6 HPC<>MHR replica LC<>Stage6 BigValve<>Dellorto 19 phbg from MHR pack<>red sponge<>Polini speedcontrol<>G2 EVO clutch<>Stage6/RT CNC bell<>extend gear<>2xME 7 Teen<>Xenon light<>KosoGpStyle

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #6 : 11 Lipanj, 2009, 08:45:44 »
Eto toliko ja znam o strujama speedfighta i jos da dodam da na klasicnu struju sa CDI-om lagano ide piaggova bobina sa ugradjenim CDI-om.
ovo je u svim dobrim informacijama jedna od važnijih, hvala...

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 11 Lipanj, 2009, 11:53:53 »
Evo slika tog CDI-a kojeg prvi put vidim, nisam uspio nista procitati jer je nepristupacno, odnosno nisam imao vremena...

a mjesto koje je predvidjeno sa desne strane za normalni cdi je prazno.

I primjetio sam da vecina speedfighta ima plasticnom vezicom pricvrscen CDI jer ne stane u orginalni dosjed koji ima 2 plasticna zuba, jedan je uvijek odlomljen, rijetki su oni kojima je to citavo. Izgleda da na servisu mjenjaju CDI koji je malo vecih dimenzija nego onaj tvornicki  :dontknow:
« Zadnja izmjena: 11 Lipanj, 2009, 11:57:21 SlowRider »

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #8 : 12 Lipanj, 2009, 00:31:52 »
Evo slika tog CDI-a kojeg prvi put vidim, nisam uspio nista procitati jer je nepristupacno, odnosno nisam imao vremena...

a mjesto koje je predvidjeno sa desne strane za normalni cdi je prazno.

I primjetio sam da vecina speedfighta ima plasticnom vezicom pricvrscen CDI jer ne stane u orginalni dosjed koji ima 2 plasticna zuba, jedan je uvijek odlomljen, rijetki su oni kojima je to citavo. Izgleda da na servisu mjenjaju CDI koji je malo vecih dimenzija nego onaj tvornicki  :dontknow:
usudio bih se reći da na ovome piše dellorto i da služi za uljnu pumpu a cdi se nalazi na nekoj drugoj lokaciji, npr na rami ispod volana među nogamaal treba pol motora rastavit da se dođe do toga
ako sam u krivu jako mi je žao, ali prilično sam uvjeren u to jer tako je sa mojom strujom, a radi mi i bez te delorto kutije jer imam mehaničku uljnu, a struja sa novih pežoa sa električnom uljnom, probaj iskopčat to pa vidit jel radi, ako radi onda to nije CDI :D
« Zadnja izmjena: 12 Lipanj, 2009, 00:34:11 vktr »

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #9 : 13 Lipanj, 2009, 14:35:39 »
to je cdi, ja imam doma takav, jer sam izvadio tu struju i stavio komplet instalacije sa odblokiranim cdiem od starije generacije... jednostavno nikakve informacije o tome nemogu naci... ali ne postoji drugi cdi, i slow je u pravu, postoji sa desne strane kao ladica za cdi koji se nalazi na starijoj instalaciji...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 13 Lipanj, 2009, 15:36:08 »
to je cdi

potpis

samo sto ovaj ima vise od 5 zica, nesto je dodano...

Offline vktr

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #11 : 13 Lipanj, 2009, 15:40:05 »
potpis

samo sto ovaj ima vise od 5 zica, nesto je dodano...
nek se hrga javi on zna ponešto o tome, i ovakvu istu kutijicu samo crne boje je on meni poslo među ostalim  sa strujom i to nije bio cdi :dontknow:
evo to je to, slikano iz moje ruke

i motor je radio i bez toga ukopčanog
« Zadnja izmjena: 13 Lipanj, 2009, 15:42:38 vktr »

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 13 Lipanj, 2009, 15:45:13 »

evo još par slikica ako nekom nešto znače