Evo da se malo javim. Skuter je presao nekih 4000km od generalke al nazalost uz probleme i mojih gresaka.
Na nekih 2000km...isao sam racunati potrosnju ulja, gdje je ispalo oko 0.6 do 0.7dcl na 1000km. To me malo zabrinulo pa sam pojacao pumpu i na kraju me to kostalo zaljepljenih karika... Rasturio sam cijeli blok ( takav sam ), promjenio semeringe lezajeve i karike. Nije bilo potrebno, al ajde nije skupa investicija.
Nakon slaganja motor upalio bez beda. Nakon kratkog zagrijavanja, ugasio se i nikako da upali. Ako upali, muka Isusova ga odrzavat na zivotu.
Malo sam pilao Darija preko poruka, pa promijenio namotaje i CDI, iako smo prethodno provijerili omažu, voltažu i sve je bilo ok...
Skuter je upalio, odvozio sljedecih 1000km i sada opet pomalo javlja jednu sitnicu koja se ponavlja i lagano me opterecuje. ( tako je bilo i prvi put ).
Naime, dok dajem gas od 0 ili vozim preko 8K okretaja skuter se lijepo vozi i ponasa. Međutim ako ga vozim, tj. ustalim nekoliko sekundi na 7-8k okretaja, dam naglo gas on kao da zatrokira, prekine jednom dva put i onda krene normalno. Davanjem gasa pomalo, to se ne dešava.
Nazalost, zbog krive isporuke CDI, ne mogu saznat dali je do njega ali sam ponovno stavio stari CDI, koji ocigledno RADI...?
Sad, prepostavljam da mi nije nis drugo preostalo nego ożićenje ili konektori....
Sta vi mislite?