Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: iskustva s kaznama  (Posjeta: 6397 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ricardo98

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: vx250,px 177,sp180
iskustva s kaznama
« : 03 Svibanj, 2016, 16:49:34 »
Imam nekih problema s policijom tj s par sluzbenika...reagirao sam na njegovo neprofesionalno ponasanje prema prijatelju i guranje,provokaciju i dernjavu...kao sto se ponasa vecina djelatnika...
zivim na otoku od 15000 ljudi i mjestu od 4.500 tako d asvak svakoga zna...rade mi zamke i prijete da ce poslat na tehnicki pregled..na motoru imam akrapovica bez db kilera,tablicu pod rep,nemam retrovizore..zanimaju me moja prava i iznos moguce kazne..
glupo je i pricati o tome al to je nasa pravda...sinovi od djelatnika voze bez vozacke....i to svi znaju...

Offline TomoRI

• Tržnica : (+15)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • 095/393-6002
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: ex Runner
  • Moja Kaciga: Suomy spec1r ex
  • MojSetup: Due+, dell 21, mhr multi, delta, kevlar, prirubnica 45,rhq
  • MojSpuh: Stage6 R1400
Odg: iskustva s kaznama
« Odgovori #1 : 03 Svibanj, 2016, 17:14:19 »
Kazna za tablicu pod repom ti je 300kn a u vezi auspuha i retrovizora vozilo je tehnički neispravno te ti skida tablicu i šalje te na izvanredni tehnički. Koliko on košta to neznam ali se možeš raspitati.
Trenutno u garaži:
Kawasaki ZX6R (2006)       Audi A6 3.0 TDI Q
Kawasaki ZX10R (2004)     Audi A8 3.0 TDI Q

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: VG
  • Moj Skuter: Runner :)
  • Moja Kaciga: HJC CS14
  • MojSetup: Black Trophy
  • MojSpuh: ZX
« Odgovori #2 : 03 Svibanj, 2016, 19:56:58 »
Imam nekih problema s policijom tj s par sluzbenika...reagirao sam na njegovo neprofesionalno ponasanje prema prijatelju i guranje,provokaciju i dernjavu...kao sto se ponasa vecina djelatnika...
zivim na otoku od 15000 ljudi i mjestu od 4.500 tako d asvak svakoga zna...rade mi zamke i prijete da ce poslat na tehnicki pregled..na motoru imam akrapovica bez db kilera,tablicu pod rep,nemam retrovizore..zanimaju me moja prava i iznos moguce kazne..
glupo je i pricati o tome al to je nasa pravda...sinovi od djelatnika voze bez vozacke....i to svi znaju...

Jel imas pokazivac okretaja na motoru? Skini centralnu nogaru. Po zakonu ti tako nemoze nikako mjeriti buku. Smiju mjeriti samo na motorima koji mogu u leru podici broj okretaja.

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
« Odgovori #3 : 03 Svibanj, 2016, 20:39:14 »
Ak su te uzeli na zub budi legalan neko vrijeme jer se tesko s rogatima bosti. Ako ti skidaju tablicu radi tehn. neispravnosti uz to ide i pripadajuca kazna...
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline TomoRI

• Tržnica : (+15)
  • maxi forumaš
  • 095/393-6002
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: ex Runner
  • Moja Kaciga: Suomy spec1r ex
  • MojSetup: Due+, dell 21, mhr multi, delta, kevlar, prirubnica 45,rhq
  • MojSpuh: Stage6 R1400
« Odgovori #4 : 03 Svibanj, 2016, 21:07:04 »
Iskreno nikad se ne bi bavio takvim nečim ali ukoliko već dođe do mjerenja buke traži da sve bude po pravilniku, kolega 3alfa3 je opisao kako izgleda proces mjerenja buke pa ako nešto nije tako traži dodatnu kontrolu ili poništavanje testiranja zbog ne poštovanja propisanih uvijeta a kada i ako dođe netko izvan tvojeg područja mjeriti buku pojavi se s db kilerom i homologacijom i napravi ih budalama. Ponavljam, nikad se ne tako inatio ni sa kim ali eto, ako želiš imati konflikt s njima izvoli
Trenutno u garaži:
Kawasaki ZX6R (2006)       Audi A6 3.0 TDI Q
Kawasaki ZX10R (2004)     Audi A8 3.0 TDI Q

Offline Josip-98

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 03 Svibanj, 2016, 23:20:14 »
Riki ovo ce ti bit borba s vjetrenjacama

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #6 : 04 Svibanj, 2016, 08:29:27 »
Nemaš nikakva prava,spuh bez db kilera i nemaš retrovizore - tehnički neispravno vozilo,oduzimanje tablice i kazna,nisam 100% al preko 1000kn ceh + ponovo na tehnički kad sve vratiš u serijalu

Nemoj se natezat,u malom si mjestu,na piku si im,oni su u pravu,ti si u krivu,možeš se slikat,stavi db kiler i neke fensi retrovizore i bok,tablica pod repom ti je 300kn ili 150 u roku 3 dana

Offline ricardo98

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #7 : 04 Svibanj, 2016, 09:09:12 »
Smeca od ljudi su...prijatelja mi je uhvatio bez vozacke..i tu ga poceo siliti,gurati a vozi sym jet 50...sin od istog policajca vozi 250-ku bez ikakve dozvole...al nebitno...njegovima su rekli da ce nas sada svih procesljati kad se bunimo...nisam to mogao gledati...neprofesionalnost na nivou...misio sam se dignuti tablicu gore i staviti koso retrovizore i tablicu dignuti...al to ce pricekati...imam vise motora tako da je tesko kontrolirati di san i kud sam...jucer su me cekali al sam izbjegao...mrzim tu nepravdu al niko ne radi 24 sata pa ni oni...buku nemoze izmjeriti jer centralne nogare nema..

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 04 Svibanj, 2016, 09:42:26 »
Ak si skinuo centralnu da ti ne mogu mjerit buku,a tvornički je bila - opet tehnički neispravno vozilo,jbg

Frend ak vozi bez vozačke kriv je,e sad ak od pajceka sin isto vozi bez vozačke,prijavi ga,daj u novine,pobunite se masovno,samo to je isto kita ostat ćeš posran na kraju,jedino ak ne poznaš nekog načelnika il osobu na visokoj poziciji koja će stat iza tebe

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #9 : 04 Svibanj, 2016, 10:06:38 »
ima ministarstvo i unutarnje kontrole..kod nas su se ljudi zalili na neke sluzbenike pa su ovi bili na disciplinskom,neki i prerasoredjeni na druga mjesta..
treba i u novine dat,danas ocito prek medija treba sve terat da bi se institucije zbudile i delale posel
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline ricardo98

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #10 : 04 Svibanj, 2016, 17:00:44 »
Normalno da je kriv frend sam....nikad nisam branio nikoga ko nema vozacku...ako ga uhvati uhvatilo ga je...nek plati kaznu ako nije vozacku...ja sam pobjesnio kad sam vidio da ga gura i tuce i urla na drugog prijatelja i gura ga jer je htio popricat s ovim "uhicenim"
Prijavljivat necu nikoga jer mi je to jadno..a i nemas se kome pozalit...postaja je u top 10 najgorih u hr...

Offline martin gpr

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Vrbovec
  • Moj Skuter: peugeot trekker,er-5
  • Moja Kaciga: suomi, nolan
  • MojSetup: original 100
  • MojSpuh: original
« Odgovori #11 : 06 Svibanj, 2016, 03:34:33 »
ricardo98 jbg u toj situaciji nema ko kaj s kim pricat ti i tvoj prijatelj koji ste uredni ste po strani i sutite ko zaliveni jer u ovoj situaciji policajac je bog i batina i slusaju se njegove naredbe dok policija rijesava ovoga neurednoga a ukoliko ne slusate on vas ima pravo prisiliti da se udaljite ili da vas zadrži znaci a ta vasa galama i bunjenje i nepoštovanje samo moze vas kostati i to nebi vjerovao koliko jako puno

Offline ricardo98

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #12 : 06 Svibanj, 2016, 08:53:36 »
Niti jedan sluzbenik nema pravo primjenjivati silu pogotovo na maloljetnu osobu i siliti ga da izda pola ekipe...

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #13 : 06 Svibanj, 2016, 09:39:35 »
Kao prvo i osnovno nauci se ponasati i ne grizti na provokacije
mirna glava kultura i  totalno ignoriranje provokacija jako daleko odlaze

Kao drugo sredi si motor da bude cestovno legalan znaci tablica na blatobran, retrovizori, db kiler,....
i da sve bude ko tvornicki pa nece imat razloga da te zaustavi i sere.
Prva nemas jer sam krsis zakon i propisane norme za sudjelovanje u prometu, da zivis kod mene
oderali bi te 15000kn i ajde bok pa ces se nauciti pravilnik na pamet.
Ovo nije anarhija nego pravila za sudjelovanje u prometu ko ih krsi bit ce kaznjen, a isprika pa svi se tak voze ne hvata vise.

Ako te sluzbenik napadne fizicki bez razloga zapisi si njegovu znacku pa rjesi to prvo s upravom u zupaniji pa zagrebu pa ako nejde drugacije daš novinarima pa ce se rjesiti. Ono sto ti moras znati je biti hladne glave ne  dati se provocirat zavlacit i slicne gluposti, isto ti vrijedi za prijatelje koji ako su impulzivni ce najebat i ti skup s njima. Siliti te moze na svasta cinkanje je samo najmanja stvar na tebi je da budes pametan a ne impulzivna budala i da mu odigras u ruke i das mu razlog da te opali po glavi.
Ako si siguran da te je napao fizicki neprovociran onda si nadi svjedoka i odvjetnika.

Sluzbenik ima pravo primjene prisile ako je ugrozen ili ne postupas po naredbama drzavnog sluzbenika, to vrijedi i za maloljetne i punoljetne osobe.

Njegov sin je nebitan, ti mu nisi sin niti to igra ulogu dok ce ti pisat kazne. Ti si slucaj sam za sebe kak i njegov sin je slucaj sam za sebe.
Policija ti nemoze utvrditi neispravnost vozila jer sluzbenik nije za to osposobljen, odnosno oni mogu pod sumnjom da je vozilo neispravno poslat te na vanredni tehnicki na kojem ce ti "strucno osoblje" pregledati motor i proglasiti ga ispravnim ili neispravnim za sudjelovanje u prometu.
« Zadnja izmjena: 06 Svibanj, 2016, 09:44:58 JogFromYamaha »

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
  • Mjesto: VG
  • Moj Skuter: Runner :)
  • Moja Kaciga: HJC CS14
  • MojSetup: Black Trophy
  • MojSpuh: ZX
« Odgovori #14 : 06 Svibanj, 2016, 20:49:28 »
Ak si skinuo centralnu da ti ne mogu mjerit buku,a tvornički je bila - opet tehnički neispravno vozilo,jbg

Frend ak vozi bez vozačke kriv je,e sad ak od pajceka sin isto vozi bez vozačke,prijavi ga,daj u novine,pobunite se masovno,samo to je isto kita ostat ćeš posran na kraju,jedino ak ne poznaš nekog načelnika il osobu na visokoj poziciji koja će stat iza tebe

Nemora imati centralnu nogaru jer to nije dio koji se gleda prilikom tehnicke ispravnosti vozila. Kao niti ako netko ima poderan sic. Ako nema serijski pokazivac okretaja, nula bodova od mjerenja. Vxru se buka mjeri ako se nevaram na 3400-3900okretaja.  Nesmije te staviti na valjke za mopede jer valjci moraju imati otpor prilikom kotrljanja da se motor nebi razletio.

Offline petarpan

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #15 : 06 Svibanj, 2016, 21:27:36 »
bojim se da skuter u trenutku pregleda treba imati sve s cime je izasao iz ducana, pa tako i centralni nogar

Offline zvonkec92

• GY6 doctor <3 ---> Forumski strugar &
  • moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • B( . )( . )BIES MAKE ME SMILE
    • zvonkec_92
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Aprilia Rally
  • Moja Kaciga: Vemar, IXS
  • MojSetup: imam ih više
  • MojSpuh: sporcki auspuh imam
« Odgovori #16 : 06 Svibanj, 2016, 22:19:22 »
bojim se da skuter u trenutku pregleda treba imati sve s cime je izasao iz ducana, pa tako i centralni nogar
i meni se tako čini, te fore skineš nogar pa ti ne mjeri buku su za malu djecu.
Ako se nešto sfuša pa drži i traje ko tvorničko ili bolje onda se takvo fušanje zove tuning.  :kinez:

"Neke se stvari mogu kupit novcem, sve ostalo se nađe u šteku"

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #17 : 07 Svibanj, 2016, 14:22:11 »
Kakav je izašao iz dućana takav mora bit,ak si skinuo nogar da zajebeš sistem - tehnički si neispravan

Offline ricardo98

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #18 : 07 Svibanj, 2016, 17:00:50 »
Volio bi da moderator obrise temu...najvjerojatnije nisam u pravu al tako je kako je..ne planiram nista promjeniti na motoru za sad...samo se praviti glup i biti hladne glave...da se bojim tih kazni nebi motor ni doveo u stanje koje je...valjda ce mi doc u glavu za koju godinu al jos ne...pozdrav

Offline zvonkec92

• GY6 doctor <3 ---> Forumski strugar &
  • moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • B( . )( . )BIES MAKE ME SMILE
    • zvonkec_92
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Aprilia Rally
  • Moja Kaciga: Vemar, IXS
  • MojSetup: imam ih više
  • MojSpuh: sporcki auspuh imam
« Odgovori #19 : 07 Svibanj, 2016, 18:35:54 »
bome tema zaslužuje u smeče da se ne sramotiš bezveze :(  večina nas je to prošla i govori iz iskustva a ti prvo moraš zaradit koju kaznu da se naučiš  ;D  jbg sretno, trebaće ti
Ako se nešto sfuša pa drži i traje ko tvorničko ili bolje onda se takvo fušanje zove tuning.  :kinez:

"Neke se stvari mogu kupit novcem, sve ostalo se nađe u šteku"