Ostalo > Razne offtopic teme :)

Motoristi u plavom na bijelom

<< < (6/22) > >>

JosipMarijanovic:

--- Citat: zvonkec92 - 09 Ožujak, 2015, 22:48:02 ---
--- Citat: 3alfa3 - 09 Ožujak, 2015, 22:35:34 ---
--- Citat: suni - 09 Ožujak, 2015, 22:28:46 ---
--- Citat: 3alfa3 - 09 Ožujak, 2015, 22:22:43 ---Ove godine najavljuju bitno cesce kontrole brzine skutera i mjerenje buke :)

--- Kraj citata ---

A da?
U jbt i kaj bumo sad kolko buke mozemo proizvoditi?
Iako sumljam da smo glasniji od onih u starim mercedesovim kamionima dizel sa propusenim granama na 10 mjesta

--- Kraj citata ---
Nije ista buka dozvoljena za sve. Imas vjerojatno na skuteru oznaku kolika je max dozvoljena buka i na kojim okretajima se mjeri

--- Kraj citata ---
znas i sam da se to tak ne prakticira, nego gas do kraja pa kolko izmjere..

--- Kraj citata ---

Buka je dozvoljena onoliko koliko je bucan skuter sa blokadom i serijskim auspuhom. A to znaci kod mjerenja da mora dati gas do kraja da bi mjerio buku. Ili mu ti priznaj da se skuter vrti vise od dozvoljenog jer nema blokade i da mjeri na nekim određenim okretajima. Posto vecina skutera nema pokazivac okretaja on nabija gas do kraja da vidi maksimalnu buku.    ovako mi je rekao jedan lokalni policajac.

3alfa3:

--- Citat: JosipMarijanovic - 10 Ožujak, 2015, 02:49:15 ---Buka je dozvoljena onoliko koliko je bucan skuter sa blokadom i serijskim auspuhom. A to znaci kod mjerenja da mora dati gas do kraja da bi mjerio buku. Ili mu ti priznaj da se skuter vrti vise od dozvoljenog jer nema blokade i da mjeri na nekim određenim okretajima. Posto vecina skutera nema pokazivac okretaja on nabija gas do kraja da vidi maksimalnu buku.    ovako mi je rekao jedan lokalni policajac.

--- Kraj citata ---

taj lokalni policajac pojma nema  :icon_biggrin:

Evo kako se mjeri buka (drugi link je izmjena i nadopuna prvom linku)

http://www.zmz.hr/download/kontrola-buke-motorkotaca-bilten-128.pdf

http://www.cvh.hr/sluzbene-obavijesti/2011/iii8,-broj-2037-22011/

Buku nije moguce mjeriti jedino ako motor/moped nema serijski mjerac broja okretaja. Ako ga ima, a on je skinut ili neispravan, vozilo se proglasava tehcnicki neispranim  ;D

Tomi_ZG:
Reci tom lokalnom policajcu da ode radit u pekaru jer za drugo nije.
I onda takvi kreteni koji nemaju pojma o pojmu provode zakon po cesti.

markec001:

--- Citat: Tomi_ZG - 09 Ožujak, 2015, 22:30:40 ---
--- Citat: 3alfa3 - 09 Ožujak, 2015, 22:22:43 ---Ove godine najavljuju bitno cesce kontrole brzine skutera i mjerenje buke :)

--- Kraj citata ---
Jebeno,baš kad stavljam kit  ;D
Od kud ti ta informacija?

Al to najavljuju već od 2008 standardno prije početka svake sezone...

--- Kraj citata ---
kaj stavljas kit ?? Opa, kaj bu to bilo?? Haha ;)

Sent from my piaggio nrg :)

Tomi_ZG:
Pežole me počele prestizat pa moram jbg  ;D

Kaj se tiče mjerenja buke baš sam pogledao i meni u gepeku piše 81db pri 3625 okretaja tak da se nekaj i ne brinem jer je to doslovno milimetar gasa,sitno više od lera ajmo reć.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju