Ostalo > Svijet računala i mobitela

High End kineski low budget mobiteli

<< < (3/18) > >>

andy:
Dobro ja sam malo skrenuo s teme, očito si ti mislio samo na low budget modele, a ti me bas ne zanimaju previše...

Al opet da kupujem low budget, radije bi dao za jedan Xiaomi Redmi, ili Asus Zenfone 5, a ne THL ili Doogee jer oni su tu negdje po cijeni, Zenfone 5 dode 1200kn sto je super cijena jer ima Intela u sebi...

Kod Aliexpressa treba samo pripaziti na prodavace.. Ima muljatora, pa nekome ko ne poznaje mobitele i nije u tome bolje neka ide na provjerene stranice koje se bas bave mobitelima itd..
I ja naručujem s aliexpressa, ne bas mobitele ali ima nekih stvari koje su jeftinije..

Jer ovi mobiteli koje si linkao, nevidim smisao tako nešto uopće naručiti, ti original modeli ni nemaju te specke :D
A da ne govorim o tome da ko zna kak radi i sigurno ima hrpu bugova, GPS sigurno loše radi itd.. Tako nešto fake nevidim smisao zasto uopće naručiti.. Nacitao sam se puno o takvim kinezima i nebi si to nikad naručio :/

Grale:

--- Citat: andy - 06 Ožujak, 2015, 09:27:43 ---... ima Intela u sebi...

--- Kraj citata ---
Kak on radi na mobitelima i tabletima uopće? Nisam nikad koristil nijedan s intel inside-om  :icon_biggrin:

andy:
Bolje nego Mediatek smeće sigurno ;D
Nisam probao, ali po komentarima i dojmovima korisnika i jer se dosta preporučuje taj Zenfone 5 zbog omjera uloženo/dobiveno vjerojatno Intel radi odlično :)

balicdim:
nećemo tako o MTK procesorima, nisu ni oni loši ali zna se dual core snapdragon-a je kao quad core MTK-a, što bi značilo quad snap-a je kao octa MTK

što se tiče intel-a, u usporedbi je kao snapdragon i omjer sa MTK je kao i gore navedeno

ali realno gledano to se i ne primjeti ukoliko se ne ubija mobitel, mojoj dragoj ženici je dobar i galaxy trend koji ima single core na 1GHz sa 768RAM-a a meni nije dosta quad core sa 2GB RAM-a, jer nije da iskoristim sav kapacitet uređaja već patim za nečim što ili nemam ili nemogu da si priuštim

naveo si xiaomi - uzet ću model redmi note - dvije verzije - jedna sa snapdragonom i jedna sa MTK6592 cijena, naravno različita jer jedan od njih ima i 4G mrežu

svi ostali xiaomi modeli su na snapdragon-u , neznam šta im bi sa sa ovim da ga izbaciju sa mtk6592

od mtk sam primjetio da ima 6592 koji je definiran kao TRUE i 6792 koji nije nikako definiran  ;D razlika je upitna

no šta je sa Nvidia Tegra procesorima, njih gotovo nitko i ne spominje a bili su na glasu sa neznam kojim modelom a sad jedva koji da ih ubaci

LG G2 mini za neznam koje tržište
Xiaomi Mi3
HTC One X+

i još pokoji ali slabo je to, više su bazirani na tablete i neke xyz konzole

samsungov exynos cpu je uglavnom u naravno samsungu i možda par kineza koje sam našao (newman i mislim da ima i u jednom lenovu)

ostali snapdragoni su širko pojam te ih se može naći u podosta kineza ali ne pod nazivom snapdragon već samo po MSM serijama (uglavnom 99% dual core procesori)

gledao sam i huawei i počeli su izbacivati modele sa Hisilicone kirin 920 procesorima koji su octa core, jel tko upoznat sa njima?

andy:
Nvidia tegra je i u One X, imam ga i ja sam zadovoljan.. Je da je to mob star 3godine, al radi dobro i tek je prodisao kako treba dok sam stavio custom rom..

Ovo MTK i Snapdragon usporedba uvijek bude tema za prepirke.. Naravno nije MTK toliko smeće, zato sam o stavio smajlic :)
Ali nebi si ga uzeo i nemozes ga bas tako usporedivati octa MTK i quad Snapdragon jer jedno je usporedba prema benchmarku a drugo je u praksi..
Benchmark nista ne znaci, to su samo vise manje brojevi i nabrijavanja. Bitnija je usporedba kako radi uredaj, a za MTK je najvise poznato da GPS zeza i nije pouzdan i spor je i loše hvata signal itd...
Xiaomi s MTK, znao sam da ces spomenuti :) Neznam koji im je to bio potez, ali svima cu reci da uzmu verziju s Snapdragonom..

MTK će raditi i za korisnike koji nisu zahtjevni, oni će biti zadovoljni, ali nemoze se bas usporediti s Snapdragonom u PRAKSI ;)

MTK 6792 - jel nisu to novi 64 bitni procesori?
Kao i novi Snapdragon 810 sto je u najavi..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju