Općenito > Retro-skuteri

Općenita rasprava o Vespi

<< < (25/62) > >>

@nte:

--- Citat: r.e.! - 04 Siječanj, 2007, 14:42:06 ---
--- Citat: luky - 04 Siječanj, 2007, 14:10:50 ---
evo i ja pokušao bit brz i žestok na staru godinu,ove godine ćemo se potrudit da budemo još brži i žešći bar za još par km/h

--- Kraj citata ---

Moja je do sada najbrže išla 110, a po ovoj hladnoći (i inače kada je hladno) neće preko 100. Ali još je mlada, tek joj je 6500 km pa nije ni razrađena kako treba :icon_biggrin:

--- Kraj citata ---

ma nema tu toplo/ladno...mora ona uvijek ić isto...
i mislim da nema bojazni da je ne stisneš do samog kraja...pa razradio si ju i više nego dovoljno. i dobro će joj doć da konačno prodiše punim plućima  :happy6:

r.e.!:

--- Citat: @nte - 04 Siječanj, 2007, 17:04:51 ---
--- Citat: r.e.! - 04 Siječanj, 2007, 14:42:06 ---
--- Citat: luky - 04 Siječanj, 2007, 14:10:50 ---
evo i ja pokušao bit brz i žestok na staru godinu,ove godine ćemo se potrudit da budemo još brži i žešći bar za još par km/h

--- Kraj citata ---

Moja je do sada najbrže išla 110, a po ovoj hladnoći (i inače kada je hladno) neće preko 100. Ali još je mlada, tek joj je 6500 km pa nije ni razrađena kako treba :icon_biggrin:

--- Kraj citata ---

ma nema tu toplo/ladno...mora ona uvijek ić isto...
i mislim da nema bojazni da je ne stisneš do samog kraja...pa razradio si ju i više nego dovoljno. i dobro će joj doć da konačno prodiše punim plućima  :happy6:

--- Kraj citata ---

pri nižim temperaturama, većoj vlažnosti zraka, na većim nadmorskim visinama motori uvijek rade  smanjenom snagom jer to su naprosto uvjeti koji otežavaju njihov rad i smanjuju performanse.
na motorima manje snage to se više osjeti. zakon fizike rođo, to ti je...

@nte:
neznam ja kak je to na tvojoj, ali meni moja ide isto na +50 ćelzijusa iz usijanog asfalta i ovih dana kad se temp. vrti oko ništice.
kad se ugrije na radnu temp, to je to.
nema šanse da izgubim 10ak km/h zbog 'vlage u zraku'

r.e.!:

--- Citat: @nte - 04 Siječanj, 2007, 17:25:15 ---neznam ja kak je to na tvojoj, ali meni moja ide isto na +50 ćelzijusa iz usijanog asfalta i ovih dana kad se temp. vrti oko ništice.
kad se ugrije na radnu temp, to je to.
nema šanse da izgubim 10ak km/h zbog 'vlage u zraku'

--- Kraj citata ---
Ima šanse samo što ne prmjećuješ...
Najsofticiraniji strojevi današnjice, a to su pogonski agregati bolida F1 , zbog veće nadmorske visine ili povećane vlažnosti gube snagu i to do 20 KS a da neće Vespa. Jedna stvar je subjektivno zapažanje a sasvim drugo objektivni problemi proizišli iz prakse.
A uza sve to, kada još na INA-i natankam smeće od goriva, da vidiš onda što se dešava.

@nte:
F1 znači gubi do 20 ks na svojih 800 ili kolko već....a vespa bi onda trebala izgubit oko 0,27 ks na svojih 12....

ma kad se cvajo zavrti i počne grist, nema tu......

btw. zašto ne točiš OMV 100 ?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju