Tehnički kutak > Injection

Kompresor

<< < (2/4) > >>

rs50e9:

--- Citat: DajTeh - 05 Travanj, 2015, 15:37:04 ---Ovo ti je separator na slici, preporucujem svima jer skuter ljepse radi i ne prekida. ZASTO?
Kada instalirate separator onda cete vidjeti u casici koliko se nakupi kondezirane vode pomjesane s uljem, i to sve zajedno prolazi kroz sistem za ubrizgavanje odnosno dizne, i ubrizgava se zajedno s benzinom direktno po svijecici. Zbog prisustva vode, tj. emulzije nastaje kratki spoj na svijecici i onda vam skuter stuca, gubi gas.

Cak i ako skuter dobro radi, sa ovom stvarcicom ce jos bolje biti  :icon_thumright: Svijecice traju i traju, a problema nigdje  :headbang:

Istina je da full sintetika stvara vise emulzije, ja je osobno iskljucivo koristim i nikada problema sa separatorom, ali dok ga nisam imao stucao je povremeno.
Mineralu ne bih komentirao posto je ne uljevam niti u tomosa  :)

--- Kraj citata ---

a jel postojalo polusinteticko i sinteticko ulje kada je ditech izasao ili kada se projektirao??
mislim ja sam ulio motul i samo mi je miris bio plastican
poslje sam otvorio users manula sta sam dobio uz motor
i kupio agip min ulje

nema plasticnog mirisa, nego je pravi jaci miris(kao da nije zakamfliran kod motula full sintetika)
i malo mirniji rad pod guzicom

sva sreca pa ditechu ulje traje i traje i traje
evo moje je vec 2 god unutra

sta da stavim sada

mislim djabe sve ako tada nije projketirano za to ulje

DajTeh:

--- Citat: Neonac - 17 Travanj, 2015, 16:50:17 ---Gdje se može kod nas kupiti taj separator ?

--- Kraj citata ---

Ne znam gdje kod nas, ja sam sa ebaya uzeo, bitno je da ima casicu i kuciste u koje se uvrne casica, bez one manualne regulacije.

Postoji bas ulje za ajnspric koje smanjuje kolicinu emulzije, ali otkako imam separator to me ne interesira. Ja tocim samo full sintetiku i motor je kristalno cist i kao nov. Ne vidim razloga da bi bilo ista losije i na polusintetici.
Jedino ne znam za mineralno, te se masine ne vrte pretjerano, ali na karbovima mi minerala sprica kroz auspuh i smrdi. Nikad nisam stedio na ulju tako da je moja preporuka polusintetika.

JogFromYamaha:
ulje s aditivom protiv emulzije ti je agip city 2t odnosno danasnji eni scooter 2t
rjesenje s emulzijom postoji bez da se stavlja separator vlage
odnosno stavlja se plasaticno crijevo umjesto gumenog koje za uvjek rjesava emulziju iz sustava

DajTeh:
Evo za ulje, s tim da danas vjerojatno ima novih imena kako kaze džog. Najvaznije je da ima specifikaciju ISO-L-ETC++,A.P.I. TC++

I ovo je poboljsano crijevo s tom plasticnom jezgrom

Neonac:
Hvala ljudovi svima al ja bi volio nabaviti ovu čašicu za kondenzat samo neznam gdje svu sam gledo. Pa ako ima ko koji link ili nešto bio bi zahvalan.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju