Onda bi se trebo ponovo trkat protiv sp-a, al bez auspuha na sp-u
Ne vidim razlog zasto bez auspuha ? Usporedba od nedjelje je bila gdje je VXR imao rabljeni ( ocito neispravan variomat ) protiv SP-a kakv je bio.
Sada kada je VXR ocito doveden u red sa ispravnim novim variomatom cu probati sa svojim SP-om sa identicnim setupom koji je bio i par dana prije cisto da se vidi razlika u dobitku. Ne vidim smisao micanja auspuha jer u tom slucaju SP uopce nije referenca za usporedbu.
Uglavnom sve sto mogu reci da VXR sad bas trga, i gume i asfalt i mozda ce sa vremenom i radilicu Toliko o tome da variomat na 300 ne funkcionira.
Poanta je postelati prijenos nakon ugradnje a ne sljepo montirati sve sto se dobije u kutiji jer nemoze jedan te isti variomat biti po katalogu za 200 i za 250 i za 300 kad su to motori koji imaju od 19-23 konja ovisno o godini i drukcije razvijaju snagu .
Isti setup na sva tri motora nece dati isti rezultat, to mora biti jasno.
Evo ovo je samo dijagram 250 naspram 300. Vidljivo je da se te dvije masine drukcije ponasaju i drukciju snagu imaju na drukcijim okretajima. A gdje je tek 200ccm kojih ima tri vrste, 19, 20, i 21 konj ?
Ti sam neznas sta pricas....prvo sp i taj vxr se mogu komparirat kad oba budu imali samo variomat, nikakve auspuhe i picke materine(znamo sta znaci pm tuning auspuh na sp-u).
Drugo ti si PRVI rekao da aftermarket variomat na 300 nista ne znaci jer je masina "superiornija" od 250, na sta ti je steef ljepo objasnio zasto se na 250 bolje osjet aftermarket variomat. Sada pricas nesto trece.
I ove dijagrame sto si stavio ti je stef 3 puta objasnio. Al ti si u nekom svom svjetu ocito.
Nema smisla ovdje ista komentirat, u ovoj temi kao da se raspravljam s ciglama.
Kompa,
Ja ne usporedjujem sp vs vxr u globalu kao agregat/skuter. Ja usporedjujem svoj osobni SP180 sa gore navedenim komponentama naspram VXR-a sa takodjer navedenim komponentama. Dakle iskljucivo se radi o usporedbi dva doticna skutera a ne skuter tog tipa ili bilo koji drugi SP180 ili VXR ok ?
Dakle uzimajuci u obzir da je SP180 superiorniji u startu jer je 2T skuter, laksi u startu od VXR-a, svaka modifikacija se puno vise osjeti itd odlucio sam ga usporediti sa svojim VXR300 koji je u startu bio u losijoj poziciji. Cilj te usporedbe je bio vidjeti kako bi se ta dva skutera ponasala jedan naspram drugoga. Opet napominjem, ne SP180 u globalu nego iskljucivo MOJ sa time sto ima naspram VXR-a MOG sa time sto ima. Na kraju krajeva imam pravo usporedjivati zar ne ?
Takodjer napominjem kako je u nedjelju bio na VXR-u rabljeni, stari variomat koji je iz nekog razloga bio ne efikasan. Da li su to klizaci, da li su to potroseni kanali, da li su potrosene rolice, da li su neadekvatne rolice po tezini, da li je potrosena piksa stvarno nemogu reci.
Jucer sam montirao nov novcati Multivar iz kutije i postelao prijenos onako kako mislim da bi trebalo i pozvao kolegu sa Ramblom na test cisto da vidimo razliku naspram nedjelje.
Ja nisam rekao da sportski variomat
nista ne znaci nego sam rekao da
mislim da je manje vidljiv dobitak jer je masina sama po sebi puno drukcije poslozena po pitanju razvijanja snage i momenta sto se vidi na dijagramu te sama ugradnja variomata ne mijenja stvar koliko ga mijenja na drugim agregatima ( 200-250).
Na kraju krajeva, nakon sto je vidio filmic od nedjelje Stef je objasnio svoju tezu o variomatu, sto stoji bez daljnjega.
Ja sam takodjer dokazao evo jucer da ipak usprkos svemu ( i filmicu od nedjelje a pogotovo filmicu od jucer ) je moguce
drasticno dobiti i sa sportskim variomatom na 300 ali iskljucivo ako se prijenos postela kako treba ( i kupi novi vario) a ne stela onako kako kaze sablona od malosija.
P.S. - mislim da ovih 5 duzina skutera razlike ipak moze biti nazvana kao ocita/drasticna/zadovoljavajuca razlika naspram serijskog variomata. Ako nemoze onda definitivno imas prevelika ocekivanja od 1000kn ulozenih za Multivar.