Ostalo > Razne offtopic teme :)

HTC One M8 vs. Samsung S5, a i sve ostalo vezano uz mobove

<< < (109/279) > >>

3alfa3:
I kad smo vec kod baterija......

Svi spominju rok trajanja..... Za litij ionske je on nekih 3 godine odprilike, koristio ju ti ili ne, ali to ne znaci da ce baterija tada krepat. To samo znaci da ce tada imat 80% nazivnog kapaciteta i to je granica kad se smatra da je baterija dala svoje, sto ne znaci da ju se i dalje ne moze koristit.
Ili ono "pravilo" da traje 500 punjenja.... To je istina ako se uvijek skroz napuni i skro isprazni, ali i tada pricamo o gubitku kapaciteta od 20% kad se smatra da baterija vise nije kakva bi trebala bit. I dalje je upotrebljiva, ali eto - 20% je "manja"

Kladim se da vecina tog nije svjesna  ;D

zrakoplovac:
vidiš, nisam znal to za win 7, znam samo da je bilo 100% i charging ili tako nešto, nisam istražival dalje...

--- Citat: 3alfa3 - 29 Siječanj, 2015, 13:20:45 ---I kad smo vec kod baterija......

Svi spominju rok trajanja..... Za litij ionske je on nekih 3 godine odprilike, koristio ju ti ili ne, ali to ne znaci da ce baterija tada krepat. To samo znaci da ce tada imat 80% nazivnog kapaciteta i to je granica kad se smatra da je baterija dala svoje, sto ne znaci da ju se i dalje ne moze koristit.
Ili ono "pravilo" da traje 500 punjenja.... To je istina ako se uvijek skroz napuni i skro isprazni, ali i tada pricamo o gubitku kapaciteta od 20% kad se smatra da baterija vise nije kakva bi trebala bit. I dalje je upotrebljiva, ali eto - 20% je "manja"

Kladim se da vecina tog nije svjesna  ;D

--- Kraj citata ---
za to mi je tak svejedno jer sam laptop ni 2% vremena koristil na bateriji u cijelom radnom vijeku :P

3alfa3:

--- Citat: zrakoplovac - 29 Siječanj, 2015, 13:24:07 ---za to mi je tak svejedno jer sam laptop ni 2% vremena koristil na bateriji u cijelom radnom vijeku :P

--- Kraj citata ---

Ja ni 1%  ;D

ali za one koji imaju neke psihicke smetnje pa im je bitno da im baterija bude sto dulje u top formi imam prijedlog (ako ju rijetko koriste, a nemaju mogucnost odredjivanja na laptopu do koliko % ce se punit)

Potrosit ju treba na nekih 50%, izvadit iz laptopa i spremit, a laptop koristit na punjacu bez baterije. 2-3 puta godisnje provjerit da nije slucajno prazna (litij ionska NE SMIJE bit skroz prazna) i dopunit po potrebi. Najsretnija je na 40% napunjenosti.
Eto.  ;D

Sandman:
I staviti je u frizder :D

3alfa3:

--- Citat: Sandman - 29 Siječanj, 2015, 14:55:24 ---I staviti je u frizder :D

--- Kraj citata ---

ako ju prije stavis u vrecicu koju mozes vakumirati - da  :icon_biggrin:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju