Ostalo > Razne offtopic teme :)
HTC One M8 vs. Samsung S5, a i sve ostalo vezano uz mobove
Rox-Rab:
Xiaomi je vrlo jaka firma,ja sam do sa promijenio 3 komada i svi su bili odlicni a baterija puno bolja nego na nekim brandiranim modelima, i dalje bi uzeo kineza ali posto nije marka kao sony i samsung kasnije ga je tesko prodati i to je jedini razlog zasto uzimam neki sa imenom inace svi ti kinezi imaju dijelove iste kao i ovi
Tomi_ZG:
--- Citat: Rox-Rab - 12 Prosinac, 2016, 10:20:25 ---Xiaomi je vrlo jaka firma,ja sam do sa promijenio 3 komada i svi su bili odlicni a baterija puno bolja nego na nekim brandiranim modelima, i dalje bi uzeo kineza ali posto nije marka kao sony i samsung kasnije ga je tesko prodati i to je jedini razlog zasto uzimam neki sa imenom inace svi ti kinezi imaju dijelove iste kao i ovi
--- Kraj citata ---
Ovo mi općenito kod ljudi nikak nije jasno,bez uvrede al to mi je glupo i ograničeno razmišljanje,bilo da se radi o mobitelu,televizoru,skuteru,autu,nečem petom... jel kupuješ neku stvar za sebe da je imaš,koristiš i guštaš u njoj il to kupuješ da usrećiš budućeg vlasnika,da se razumijemo ne padaju mi novci s neba al j#bo kupovinu bilo čega da sam u startu opterećen s prodajom dotične stvari,a još je nisam ni kupio,prije ću si pucat u bulju nego se s takvim pi*darijama patit,baš smo balkanjerosi,na ovim prostorima valjaju samo iphone mobiteli i fauve auti
balki:
Nemoj tako- i Amer i Švabo dobro prate što koliko vrijedi na osnovu kupovne cijene kada nabavljaju i prodajne kada se rješavaju nečega. Ako se iole ima para najbolje je uvijek kupiti poštenu stvar, koristiti ju neko vrijeme, prodati dok je još uvijek aktualna, dodati nešto para i kupiti opet poštenu stvar.
Primjer 1: Kupiš nešto osrednje (ne-brend) za 2000kn, koristiš 3 godine, nakon 3 godine ne vrijedi ništa- pokloniš rođaku ili baciš. Prvu godinu je radilo dobro a onda je još godinu služilo i zadnju godinu si se patio...
Primjer 2: Kupiš nešto dobro (brend) za 3000, koristiš max 2 godine, nakon 2 god prodaš za 1000, dodaš 2000 i opet kupiš nešto dobro. Prvu godinu je rasturalo, drugu godinu je radilo super, bilo podržano update-ima i jamstvom 2g...
...Znači u oba primjera pušiš 2000 ali u drugom slučaju koristiš bolju stvar koja te bolje služi.
(primjeri su zeru karikirani radi poante)
Tomi_ZG:
Kužim ja tebe potpuno al nikad nisam bio kalkulant,čim mi netko spomene prodaju odma se sjetim njuškalo pacijenata/cigana/jebača za lipu i padne mi mrak na oči i tlak skoči na 800
Ja ću uvijek napravit po tvom primjeru 2,al čim sam to kupio ja sam se s tim novcima pozdravio,a dotične stvari se riješim po primjeru broj 1,tak sam npr. zadnji mob dao starom
Rox-Rab:
Ja tu stvar planiram koristit godinu dana i prodat dalje, a promijenio sam mobitela i mobitela pa znam kako se koji prodaje,balki je dao dobar primjer samo sto ces kineza prodat 500x teže nego neki brendirani mob (kad vec govorimo o njima), ja znam da kinezi su jako dobri mobiteli ali ajde ti prodaj nekom mobitel kad te pita sta prodajes,kazes mu npr Xiaomi a on te zbunjeno gleda da sta je to?
Zato sad i hocu uzet brandirani mob,moze netko govorit sta god hoce ali brandirani su i dalje ispred kineza
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju