Ostalo > Svijet računala i mobitela
xeon power za soc775
eladio:
Ako tko nije znao, i to je moguće i za malo para stara pila postane brutalna zvijer...
Preduvjet su uglavnom ploče socket 775, koje bi trebale imati P31,P35, P41,P43,P45 chipset.. ..ako da.. onda pogledajte :
socket 771 to 775 mod, tema po raznim forumima ima miljon..
1. treba malo preradit socket (minuta posla)
2. treba nabaviti xeon 771 (ima ih ko u priči)
3. treba staviti adapter na xeona
4. flashat bios po potrebi
Ja imam DFI P45 , i stavio sam xeona X5460 ..mila majka kako to radi.. sve mi ga žao OC da ne bude prebrz :toothy9:
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]
andy:
:headbang: :headbang: :icon_thumright:
Tako nešto sam ja htio skrpat na ploču s AM2 socketom, u pitanju je ASrock AliveNF4g-DVI, ali prema popisu podržanih procesora najjače što mogu stavit je AMD Athlon X2 6400+, što mi je teško nabavljivo i skupo na kraju krajeva a neću niš postić u odnosu na dual core 3600+ koji trenutno imam..
Jel bi se dalo tak šta skrpat na moju ploču? Googlao sam jedno dva dana i sve i svašta prelistao i na kraju naručio proc Phenom trojezgreni koji još uvijek nije došao, ali prema svemu nebude mi pasao..
Imaš koji savjet :)
eladio:
nema kod tebe tu opcije.. ali sigurno se to sto imas da "prodati" :laughing7: ,
i kupis neku soc775 plocu koja podrzava xeone za cca 200kn, i xeona s adapterom za 200-400kn i ne bi te skupo dosla nadogradnja.. ram ti pase kao i sve ostalo.. :icon_thumright:
ti xeoni se daju i OCat kao ludi, iako gledam malo ovog mog i to je ovako po defaultu kao neki stariji intel i5 , dakle nema potrebe , bio bi prebrz :icon_biggrin:
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-X5460-vs-Intel-Core-i5-750
andy:
Odustajem onda radije, znam da to nebudem nikad prodao..
Moram se samo ovog phenoma riješit sad posto sam pobrkao malo ;D
eladio:
a gle, mene je sve to kostalo 200kn jer sam promjenio e8500 s tim xeonom.. ( ne racunam maticnu jednu sto sam zbrikao, jer sam eto malo brzao s modanjem :icon_biggrin: )
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju