Općenito > Propisi

Prekoraćenje brzine

<< < (2/5) > >>

Ivan46:

--- Citat: Tomi_ZG - 25 Rujan, 2014, 08:17:14 ---Pa napisao je da je za 58 prekoračio brzinu,sad ne pamtim točno al čitao sam zakon i to je u naselju za duplo više i spada po novom u obijesnu vožnju,a to je peteroznamenkasta cifra ak me pamćenje služi,al kak god bilo naj#bo je.

--- Kraj citata ---
i ja sam isto negdje vidio ili procito,ovo sto si ti napiso.

sve su postrozili nema sanse da dobije malu kaznu,ja sam dobijo kaznu od 800kn,zato sto nisam imo retrovizore na motoru,ako sam ja toliko dobijo za retrovizore,onda autor teme mora dobiti puno vecu kaznu od mene,nazalost.

3alfa3:
ako je prekoracenje vise od 50 km/h u naseljenom mjestu......

sa stranica MUP-a:  http://www.mup.hr/1158.aspx

--- Citat: ---U naselju:
za prekoračenje veće od 50 km na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 5000 do 15.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 24 mjeseca i po pravomoćnosti prekršajnopravne sankcije u evidenciju vozača upisat će se tri negativna prekršajna boda
--- Kraj citata ---

Tako ispada da ako nema ogranicenja brzine, a naseljeno je mjesto u pitanju (ogranicenje 50 km/h), ista je kazna vozio ti 101km/h ili 350 km/h. Razlika je samo u tome da ce ti se na 101 km/h sudac/tkinja vjerojatno malo smilovat i kaznit novcano minimalno (5000kn), a za 350 km/h nece  ;D

luna500rr:
prijatelja je slikalo 127 di je ogranicenje 50 i izracuna mu je 8000kn za to i visak kilovata al nije spominja kaznene bodove nit mu je odnio vozacku...i to je bilo prije pola godine sigurno a jos mu nista nije doslo :icon_scratch:

JogFromYamaha:
nabavi si pare pa ces ako nista drugo jeftinije proci ako brzo platis kaznu nego da bacas punu cijenu

al i treba ti uzeti na 2 godine vozacku za takvu idiotariju
mogo si poklati ljude

3alfa3:

--- Citat: JogFromYamaha - 25 Rujan, 2014, 14:45:29 ---nabavi si pare pa ces ako nista drugo jeftinije proci ako brzo platis kaznu nego da bacas punu cijenu
--- Kraj citata ---

To vrijedi samo za manje prekrsaje (do 2000kn)  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju