Općenito > Propisi
strana vozačka i HR tablice
zemo323:
Iman BiH vozacku i auto na HR tablicama, tako vozim negdje od drugog mjeseca i prelazio granicu skoro svaki ili svaki drugi dan bez ikakvih problema. Takodjer, dubinske kontrole nikad nikakvih problema.
Sinoc se vracam kuci i zaustavila me policija, trazio me prometnu od auta i vozacku.Dam mu prometnu i BiH vozacku. I drzao me nekih 15min i vraca mi dokumete i kaze 500kn kazna.
Kakva kazna?
Kazna jer nisi izvadio HR vozacku u roku 6mj. ovaj put opomena, drugi put je kazna.
posle toga me opet zaustavila policija i pitao me prometnu i vozacku. Ja dao, nesto su provjeravali, alkotest i sve u redu nnitko mi nije spominjao vozacku i da trebam mjenjati.
Prije toga su me dosta puta zaustavili i nitko nikad nije spomenuo da moram izvaditi HR vozacku
Zna li netko o tome vise?
ljubo46:
u kojoj državi ti je prijavljeno boravište? e iz te države ti treba i vozačka..i voziš bez brige..
zemo323:
u Hrvatskoj mi je boravište.. a ništa onda izvadit HR vozačku, nema druge :sad1:
malo mi je čudno jer, tako sam vozio od 2. mjeseca, često su me zaustavljali i nikad mi nitko nije spomenuo da to moran napravit u roku od 6 mjeseci. Samo bi pitali zašto nisam izvadio HR dozvolu, ja im kažem da studiram Zagrebu tu dođem na par dana, kao nisam stigao i svugdje sam uredno prolazio
ropee:
To što nisi znao ne znači da nisi kriv :jerk: .
Zakon je jasan , ako živiš ovdje , onda trebaš imati auto prijavljen ovdje , a i dokumente . Ako imaš auto na stranu registraciju , onda taj auto ne smije biti duže od 180 dana u Hrvatskoj godišnje ( naravno , ovo je teško dokazivo , pa se to zloupotrebljava ) .
zemo323:
jasno mi je da ako nisam znao ne znači da nisam kriv, ali eto.. kažem, malo mi čudno da od tolikih kontrola nitko nikad nije rekao da se ne mogu tako voziti
još nešto, ako sam dobio opomenu (nije mi dao nikakav papir, samo vratio dokumente), je li to zavedeno u bazu podataka?
morao bi ovih dana opet preko granice pa ne znam mogu li se provući da se pravim mutav i kažem da ne znam ništa o opomeni :toothy12:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju