Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ

Izmjerene kompresije u BARima

<< < (2/3) > >>

3alfa3:

--- Citat: ljubo46 - 31 Kolovoz, 2014, 22:29:47 ---I dok mjeris tj anlasujes moras drzat pun gas.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

--- Kraj citata ---

:icon_thumright:

Kad sam imao MHR Repliku 70 LC kit na pjadju, i kad je imala mjesec dana, izmjereno je 10,5 bara. Skvis je bio 1,35mm - cilindar potpuno serijski. 30.000km poslije (ali sa drugim klipom i karikama koje su promijenjene na 10.000km) sam izmjerio - 10,4 bara  ;D

Corector:
Purejet masine, mjereno je s ukljucenim plavim injektorom (oko +0.5bar).

Crni Nrg - 6bar
Elystar 28tkm - 5.9bar
Runner sa 8800km - 6bar
Runner klon 21tkm (ispjeskarene karike bile i malo cilindar uglancan) - 5.5bar
Plavi Nrg Ljubljana (navodno novi Vertex klip) - 4.9bar
2TRunner - 5.2bar

Ovaj Runner od 5.5bar ide odlicno i radi fantasticno. Sad koliki je minimum, s tim se nisamtoliko zamarao, ali otkriti cu.
Ovaj Nrg sa 4.9bar tesko pali hladan, trazi malo gasa iz anlasovanje, kasnije je sve ok.
Kad su karike potrosene onda tesko pali hladan, a kasnoje se kotrlja normalno (Runner od 5.5bar).

dino73n:
Nešto mi to malo za ispravne masine. Ja na ispravnim karbosima redovno mjerim 7-7.5bar

A kako si se skopcao na malu svjecicu? Imas neki orginal priključak ili imas neku redukciju? Sve mislim ako je redukcija u pitanju da ti se tu povecao komoresioni prostor pa zato mjeris manje nego sto jest.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

Corector:
Purejet ima veci volumen glave zbog komore gdje je injektor malo udaljen od klipa. Pritisak ubrizganog goriva je 7.5-8bara, tako da bi veci pritisak u cilindru pravio problem.
A redukciju imam napravljenu od originalne svijecice, i odmah po zavrsetku navoja se spajam s ventilom.
Ako ce biti prilike napraviti cu nepovratni ventil i na ovom nastavku.

Ali za sada je tako, top masine imaju 6bara, pazene mazene i jako gazene sa skoro 30tkm za sada zeru manje, a koliko vidim do 5.5bar su odlicni rezultati.

Oni sa 5bar su vec otpisani jer rade probleme s teskim paljenjem i karike su jako potrosene.

Jucer sam ozivio Nrga sa 4.9bar (jako dugo anlasuje i sa gasom pali, kasnije djeluje ok, a radi i vozi, kad sam vidio karike preko 1mm zazora. Stavio nove karike i originalni klip i odmah 6bara i sve radi bas onako kako mora.

Corector:
Moj runner s DRevom

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju