Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ

Izmjerene kompresije u BARima

<< < (3/3)

tdj595:
Jedno pitanje, kad mjeris kompresiju jel bitno stavit nastavak koji ima navoj iste duzine ko svjecica, ili npr kraci navoj nece promijenit pritisak? Pitam jer imam jedan alat za kompresiju, to sam vec spominjao, ali sam ispitao manometar na kompresoru i tocan je. Ima i nepovratni ventil i sve to

Na skoro svim cilindrima mi dode donnekih 2 bara i to je to... nez jel dobro radim? Otvoren gas i drzim anlaser. Ispuh ne treba zacepit?

Corector:
Ovaj nastavak sto mi ide u purejete, ulazi do kraja, ali imam mali medjuprostor izmedju nastavka za standardnu svijecocu i ove pa se to tu kompenzira. Inace originalni priljucak za stanardnu svijecku mi ima sveca 3 koraka navoja.

Gas do kraja i vec nakon 3sec imam ocitanu vrijednost. Pokazuje mi jako dobro i po tome mogu procjeniti stanje originalne termo grupe.

Corector:
Ovaj je rekorder. Mislim da je momak s foruma. Purejet sa 22tkm,vlasnik priie ga je vozio po selu i njivama, ubio originalni amortizer, a ovaj sadasnji zamjenski je isto zgazen. Masina je bila prepuna blata. Naravno,nikad odrzavan i potrosni materijal je iz 2003 godine.

Motoric pali i vozi, dobro vuce, ali kompresija je najniza koju sam zabiljezio, a da motoric radi. Bit ce da je cilindar jako dobar, tj. nije pregrijan i izoblicen.

Corector:
Skuter: Aprilia Ditech 2003
Hlađenje: LC
Cilindar: Serijski 2T, nikad otvoren
Kilometraža cilindra: 6700km
Dojam: Pali na zub, odlično ide
Kompresija: 6.3BAR

Skuter: Aprilia Ditech 2003
Hlađenje: LC
Cilindar: Serijski 2T, pitaj boga sto je unutra
Kilometraža cilindra: 30000km na satu
Dojam: Ne pali, karter kontaminiran sa smecem koje momentalno premosti elektrode svijecice i ona probije jer biva zalivena naposlijetku i zbog slijedeceg.. Filter zraka u potpunosti zacepljen od prljavstine i fine prasine, ali ima kompresiju sto je za respect. E da, protukla je radilica kad sam ga upalio na kratko, kao da ima sljunak u deklu...
Kompresija: 6.0 BAR

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju