Da, sve razumijem Iwo.
Znam da će te me razapeti, ali...
Ležajevi ostaju. A radilica? Ako sve bude po planu ide polovna za 250kn.
Čujte, nismo svi baš frikovi za friziranje 50ccm. Taj skuter treba da radi, vozi i služi svrsi. Ne treba ići 85-90 kmh.
Ni jedan dio na njemu neće biti Malossi ili slično od par tisuća kuna. To je skuter koji ima 11 godina.
Iako moram priznati da sam malo razočaran ovim najnovijim otkrićem neispravne radilice, taj skuter mi pričinjava zadovoljstvo
od trenutka kad sam ga istresao pred garažu i počeo rastavljati. Istraživati njegove sisteme i svaki djelić vrtiti u rukama dok ne skužim što, kako i zašto. Naravno ono nužno i nepopravljivo sam kupio i mijenjam.
Ali evo jedan detalj kako ja pristupam ovom svom "hobiju". Poklopac akumulatora. Slomljen i nedostaje više od pola plastike.
Tražim ja po oglasima, sa nekima čak i dogovorim da mi pošalju, ali ništa. Sve ćorak. Tražili su od 50 do 150 kn.
I onda ja jedno popodne besposlen, odem u jednu radnju i kupim onaj mali kit sa smolom i staklenim matom, 75 kn.
Savijem i oblikujem poklopac od kartona, pa smola pa mat i tako sa obe strane. Osušim i ponovo zalijem tankim slojem smole.
Prebrusim, kitujem i ugradim bravicu sa orginalne plastike. Tralala... Samo još bojanje kad sve plastike dođu na red.
Eto, ja sam se osjećao odlično jer sam to odradio, koštalo me jeftinije i izgleda odlično.
Nadam se da razumijete što želim reći.
Dakle, mogao bih od slijedeće plaće odvojiti za novu radilicu, ležajeve i semeringe. cca 1200kn, ali neću. Ne želim te pare istresti na skuter koji je 11 godina star. Polovna (naravno ispravna) će sasvim dobro okrenuti u njemu i služiti svrsi.
A kad sve bude gotovo i kad ja sjednem na njega i napravim krug po naselju... a veselja majko mila.
Pa ja sam ga istresao pred garažu sa svega 10 polustegnutih šarafa i jedva je sve bilo na okupu...