Tehnički kutak > Injection

Predstavljanje i problem sa apriliom ditech!

<< < (4/13) > >>

ranger94:
Lenko, vidim da imas dosta postova i da se kuzis... Kazes da nije do injektora, a sumnjas da nije do ECU-a... Sto bi onda moglo biti? Pa nije valjda da nitko ne zna popravit scooter? Valjda postoji popravak. Najlakse je odustati

NEOs:
Glavni problem je u obujmici na spoju crijeva s kompresorom.

Naravno da se salim jer da su problemi na skuterima tako lako rijesivi, vec bi nekoliko ljudi potvrdilo isto. Pa majstori imaju mozganja i muke oko normalnih skutera ponekad, a oko ditecha UVIJEK. Jer ima visestruko vise kriticnih komponenti o kojima ovisi pouzdanost rada motora.
Smatram da je za vlasnika ditecha najpametnije da se upozna sa stanjem svih dijelova na skuteru i da ispita iste, i tako ce prilikom sljedeceg problema brze rijesiti problem jer ima manje dijelova koji su sumnjivi.

Dalje, ditech uzima visestruko vise vremena od skutera s karburatorom, zahtjeva dijelove koji su teze dobavljivi ili se moraju cekati, sve je to gubitak vremena i jedna velika kocnica u kontinuiranom radu majstora, sve zbog toga jer ditech trazi individualni pristup, a to visestruko naplacuje danas, ali to nitko ne zeli platiti, a i upitna je isplativost jer je vjerojatnost novog kvara veca nego za karb.

Sve to sto si ispitao, ispitati ce i netko drugi, stoga slobodno stavi taj drugi Ecu, ali prije toga odspoji klemice sa akumulatora.

Lenko:
Nisam ti rekao da odustaneš, naprotiv...ponovo ti kažem, daleko bilo, ali mislim da ti se smeši generalka...i kod mene je bila skoro identična situacija...ajde ti preventivno premeri kompresiju i pritisak (njega sa T račvom)...pa da vidimo šta dalje...

ranger94:
Ma kakvi odustati...Nema sanse! Ok, sutra cu izmjerit kompresiju...Pritisak cega? Pumpe goriva, kompresora... Jesi ti sebi uspio rijesit problem? Negdje sam ovdje procitao da je i kolega du-vlaho imao isti problem, a ne pise je li ga rijesio i sto je bilo... Svaka informacija mi je bitna

Lenko:
Sva sam radio kao i ti (mada sam daleko od majstora), i ništa nije pomoglo...sve sam merio i sve je bilo ok, ali se gasio na leru i teško palio...kad upalim i dam gas, išao je ko blesav, koliko hoćeš...do semafora ! Čim je na leru, aj zdravo...(imaš negde i mojim temama)...ali kad sam otvorio, imao sam šta da vidim: zalepila jedna karika...i naravno, generalka...pa onda razrada i tako dalje...da bi na kraju, pre 7 dana, sa drugarima išao na neko skuterisanje i na moju sreću (a pod određenim okolnostima) išao i 110kmh! Naravno, po njegovom satu...šta više da ti kažem ?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju