Općenito > Generalno o skuterima

Kupnja novog skutera - pomoc

<< < (3/5) > >>

brunozip:

--- Citat: myself - 08 Kolovoz, 2014, 18:02:33 ---@zvonkec92
Zadnje sto sam imao je bio Runner 50 2003. godiste. Kad sam ga kupovao, gazda ga toliko nahvalio, napravio generalku prije prodaje i svasta nesto. Dao sam nekih 5000kn za njega. Nije proslo ni 15 dana, stale su urice i cok. Nakon toga sam morao mjenjat akomulator pa pumpu vode pa straznji amortizer. Onda se poceo gusit i gasut uz custa mira pa sam se dva, tri puta motao po popravcima kod tri majstora jer je unutra sve bilo slozeno na divljaka pa se nitko nije htio lovit toga. Bilo je ok par mjeseci pa je na red dosao magnet i poklopac magneta. Onda opet jedno vrijeme ok ali se usred voznje poceo gasit. Tu sam vec pogubio zivce i odustao od daljnjih popravaka. I prodao ga jedva za 400€. Sa prethodnim polovnim Vitalityem je isto bila slicna prica ali mrvucu blaze. Ne razumijem se toliko u motor i mehaniku pa je kupovina rabljenih za mene lutrija i kockanje.

@brunozip
kako su kunezi? zar nisu Aprilia i Piaggio talijani?

--- Kraj citata ---

moj zip bivsi se proizvodio u kini ali jesu dijelovi talijanski, ma nisu oni losi tolko ali jednostavno ne vrijede ni pola novaca kolko kostaju..
uzmi polovni skuter ali biraj sta uzimas, ja sam kupio piaggio nrg 2007 ocuvan bolje stanje nego neki 2 god stari kakve znam viđat  :icon_thumright:
al zato sam 2 mjeseca svaki dan po njuskalu visio da naleti prilika.
po meni je najpametnije da potrazis stari model nrg ili gilera uscuvan
ako je netko kopo po njemu to nemoze sakrit uvjek se vidi kako je odrzavan motor  :icon_thumright:

Josip-98:
A vidim imas losu sricu sa polovnin tako da bi triba  izabrat  nesto sta ti se svida i u slicaju da padnes da su dostupni dijelovi

steeef:
svi ti skuteri tj brandovi su u piaggio gruoaciji,isto tak i derbi ima piaggio masinu ko i ostali..

tog fly-a odma prekrizi,to je 4t masina i skuter nejde k.

ostali koje si nabrojil,imaju isti piaggio AC agregat koi bas i ne daje neke performanse,sa skinut blokadama jedva 70 nategne po uricama,bilo da se radi o typhoonu,sr motardu,sportcity one-u itd..

u svakom slucaju naspram skupljih LC modela,ovi jeftiniji su dosta slabiji i makar jesu talijani,rade se u kini.

za te pare koje imas bolje potrazi neki novi runner,ili sr ili nrg power,star godinu dvije i sa malo km..to onda mora bit u odlicnom stanju.
po meni bi to bilo bolje nego uzet novi neki od ovih koje si nabrojil.
osim ako ti nije bitno kak ide,onda je svejedno kaj uzmes.

brunozip:
Zracno hladenje bi ti dosadilo cim bi na otvoreniju cestu izaso jer je kratki prijenos nemres se vozit kao auti.
Iz iskustva se zna da kad se pocne na Ac pa to zavrsi na Lc al ni tu nema kraja pa se nabavi fino ko ljubo nex 500 i deri :)

myself:
Dragi moji od srca vam hvala na pomoci i prosvijetljenju. Ipak sam odlucio jos jednom dati sansu rabljenoj robi. Mislim da sam ovaj put upiknuo Jack Pot  :headbang:.
Maloprije stigoh iz Opatije sa ovim ljepotanom ( Gilera Runner,SP 50 SPECIAL). Mogu samo reci jedno - prezadovoljan. Jos sam ga dobio ispod cijene u oglasu, a ima svega 700-800km. Garaziran, pazen i mazen - ko iz ducana. Najbitnije je da je placen 1000€ manje nego sto vrijedi novi.

Hvala jos jednom!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju