Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
ROLNICE za skoro sve skutere
Lenko:
Nzm da li već ima, ali će koristiti...
http://www.beedspeed.com/html-pages/variator-roller-weights-chart.htm
RS90:
Predobroo
gavranpero:
Da dignem temu iz mrtvih, a tiče se kvaliteta. Naime, kupio sam pre neki dan 6.5g Dynaflex rolnice za svoju krdžu. Prethodno su bile one od 7g koje dodju uz Mallossi multivar. Prvi dan se osjetila razlika od pola grama, dok narednih dana sve manje. Imao sam slab start i ubrzanje dok ne predje 6500rpm. Krenuo juče da olakšam na 6g, kucnem gedorom po prstenu, kad puče omotač. :angry7:
Vratim ove Malossi i skontam da bolje ide sa njima ili skoro isto kao sa 6.5g. Zar mogu da rolnice utiču, odnosno njihov kvalitet na prenos i obrtaje ? I ranije sam primjetio da sa vremenom drugačije se ponaša skuter kad rolnice "odleže" u variomatu.
matija84m:
Pa kod rolica je bitna dimenzija i tezina. Ako je los materijal mogu se prije poderat. Ali i najlosija marka bi trebala radit savrseno barem neko vreme.
gavranpero:
Težinu važem "kineskom" zlatarskom vagom. Čak smo kolega i ja uporedivali dvije iste vage da vidimo jesu li precizne. Malossi rolnice su tačno 7.01/0.2 grama, ove Dynaroll 6.47/48. Malossi sam izvadio iz variomata nakon možda mjesec dana i već su se počele ravnati. Ove druge nakon sedam dana i nemaju neke naznake trošenja. Navodno su karbonske, ali ono što mi nije jasno da se skuter ponaša jednako skoro sa dvije raz. težine. Čak ima manje obrtaja sa 6.5g.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju