Tehnički kutak > Tuning skutera

Kraćenje bolcne, multivar, vilica sa 50 na 100, federi

<< < (3/5) > >>

3alfa3:
Krivo si shvatio....
1. Ako produljis bolcnu, iza variomata treba oduzet, a ne dodat podlosku.

2. Produljivanjem bolcne kratis prijenos, sto ce tebe dovesti dalje od zeljenog (produljenje prijenosa)

SlowRider:
Cemu kratiti bolcnu kada mozes provjeriti bez bolcne do kuda se penje remen. I onda ti preostaje siri remen i nepomicna polutka, tj. ventilator u sto nisam 100% siguran.  :icon_scratch:

vktr:
jel može neko takoreći nacrtat, onak kad pitaju jel ti treba nacrtat  :laughing6: , e pa meni treba  :toothy12:  :icon_scratch:

3alfa3:
1. skini variomat
2. Stavi remen izmedju polutki variomata (bez bolcne i bilo cega drugog - samo polutke)
3. priblizi polutke tako da se one dotaknu
4. vidi da li je remen dosao do vrha

ako nije, onda ti je remen preuzak i osim sireg remena, nista nece pomoci

vktr:
Ne znam jesil već vidio al evo slika

sad ne stignem idem na prvu pomoć, kad se vratim onda ću valjda to pogledat,al kolko mi se čini iz sjećanja rekao bih da sigurno može ić tolko da stisne remen i više nego što treba.
Pretpostavimo da je to istina i preptpostavimo da je milimetar, znači onda trebam skratit bolcnu za taj neki milimetar  i stavit šajbicu  milimetar debljine sa zadnje strane variomata jel tako?
Znači prvo šajbica milimetar, pa variomat pa bolcna u njega skraćena za milimetar, pa remen pa ta druga polutka kako god se zvala.
Jesam li dobro shvatio?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju