Tehnički kutak > Tuning skutera

Kraćenje bolcne, multivar, vilica sa 50 na 100, federi

(1/5) > >>

vktr:
Ovako, trenutno mi remen ne ide do vrha pa sam razmišljao o kraćenju bolcne, kolko bi ju trebao skratiti ako mi remen ide jedno 7-8mm od vrha da bi došao do kraja i koliko bi otprilike dobio brzine s tim trenutno je na nekih 95+KMH.
Treba li obraćati pažnju na nešto pri kraćenju bolcne

Dobiva li se s multivarom(malosi( iz dućana bolcna za njega?

Jel paše vilica sa SF2 50 LC na ovaj moj? I jel moguće da zbog malo tucane vilice motor trese tj volan trese pri večim brzinama i može li se to popraviti umjesto daa se kupuje vilica

Jel mogue da s vremenom federi kvačila , ona 3 mala i veliki centralni gube svojstva, koji federe mi preporučujete(cerntralni i tri mala (kak se zovu ta tri mala) ako oću ubrzanje, pretpostavljam tvrđi centralni, ali koji točno

vktr:
Niko ništa? Ne vjerujem da baš niko nište ne zna o ovome, dajte malo info nabacite :help: :binkybaby:

3alfa3:
Mijenjanjem duljine bolcne bez kompenziranja sa sajbicom iza variomata ce nepomicna remenica variomata biti na drugom mjestu nego je predvidjeno pa ce remen stajati ukoso i vrlo brzo puknuti jer ce se torziono napinjati.
Variomat i zadnje polutke moraju biti paralelne.

vktr:
Kolko preporučuješ da skratim ak mi je ostalo od flomića jedno 6-7 milimetri, milimetar možda, 2?

Saad jesam ja dobro svatio, bolcna je onaj valjčić šuplji po kojem se vrti variomat, dođe ko lager jeli?
i di stavim onda točno šajbicu

ovaj k**ra* pod 01 brojem

3alfa3:
Da, pod brojem 1 je bolcna. Po njoj se ne vrti variomat nego samo krece (klize).
Ne rezi to jer se tako ne stela prijenos.
Ako imas remen pravilne dimenzije, onda trebas ili meksi centralni feder ili teze rolice.
A mozda se na tom variomatu ili polutkama niti ne moze dobiti max. moguci omjer pa je onda potrebna malo veca kemija (prerada variomata ili povecanje kanala po kolima se sire zadnje polutke). Ali za to je potreban alat, znanje i pedantnost.

Ja sam sebi produljio bolcnu umetanjem 0.85mm sajbice, ali sam i iza variomata stavio toliko tanju podlosku kako bi variomat ostao paralelan sa zadnjim polutkama. Time sam skratio prijenos i na startu sada imam remen dublje u variomatu/vise na zadnjim polutkama.
I dalje mi remen pobrise apsolutno sve sto flomasterom oznacim na variomatu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju