Tehnički kutak > Garaža
Prinova u garazi ;)
3alfa3:
godina moze biti 2005-2006 jer se samo tada proizvodio.
Pokazao se kao jako pouzdan - i noviji zecovi su samo izvedenica iz ovog sa manjim preinakama od kojih je najveca ovjes (prednje vilice su ovdje klasince, a 2007 na dalje ima u/d). Mashina vrlo slicna, zapravo ista, ali drugacijih detalja u momentu i snazi sto je malo priguseno na novijom verzijama zbog eko normi.
Uglavnom, ljuti stroj, usporedjuci s onim sto je vozio do sad
Moj savjet bi bio prilagodit ovjes vozacu - ako je serijski podesen, premekan je jer japanci to podese za tezinu vozaca od 68kg, a mr. J je malo tezi od toga
3alfa3:
I jedan dobronamjeran savjet....
Ne znam sto si od motora do sad vozio, ali sad ces primjetit bitno bolju ciklistiku (i dalje miljama daleko od RR motora), ali i izrazito vecu snagu i moment. Zapravo, snaga i moment su toliko veci da ovjes to ne prati dovoljno. Kocnice isto ne prate.
Pa bi savjetovao dobro upoznavanje sa motorom da nebi bilo neugodnih iznenadjenja
Odprilike, do 6000okr se vozi normalno. Od 6000-8000 pocinje zabava. Iznad 8000 pocinje nesto sasvim drugo i ne staje do 12000, cak i vise i ako si talent (sto ja nisam, barem ne u toj mjeri ;D ), ni prosjecan vozac na RR ti nece pobjec. Dapace, ubit ces ga po zavojima iako imas bitno tromiji motor
Drnda:
bas sam htio reci da je meni i draze da je stariji, jer je malo jaci za razliku od novog, a prakticki sve ostalo je osim kozmetike malo identicno...
rijesio si se onog odvratnog zvuka plastika na neravninama ako nista drugo :icon_biggrin:
vise ovo momenta ima na 4t rpm nego 500ccm skuter bilo gdje...
3alfa3:
--- Citat: Drnda - 21 Srpanj, 2014, 18:44:33 ---vise ovo momenta ima na 4t rpm nego 500ccm skuter bilo gdje...
--- Kraj citata ---
Da, a nakon toga krivulja i snage i momenta rapidno raste - sto bi dao da me motor moze tako ugodno iznenadit ponovo.... Sad sam naviko i htio bi naravno vise, al realno, ovo je daaaaleko vise snage i momenta nego normalnom covjeku treba za voznju po cesti.
Preticanja se rade bez saltanja - ako si u 6. brzini na 90-100km/h, samo odvrnes gas i obidjes sleper u smijesno malo vremena. Ako si u 3., obidjes ih 3 komada u istom vremenu ;D
Drnda:
po meni je ovjes jedina losa stvar na zekanu, antihoping spojka mi nije toliko minus, jer prakticki jedina stvar je nauciti pustati kuplung normalno i nemas problema...
ali taj motor ima dosta momenta i moze se do 6t voziti jako lijepim tempom a ne mucis sebe i ne trosis benge...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju