Tehnički kutak > Tuning skutera
ostao bez ulja
SlowRider:
Ovom prilikom poklanjam litru dvotaktola, istocenog iz skutera...
Dinac:
LOL, kako je netko rekao, podmazi si pante na vratima sa tim uljem :P :laughing3:
veka84sb:
Mjesanje bez pumpe je bolje (ako se dobro razmjesa) jer je kolicina ulja koja ulazi sa gorivom konstantna .Pogotovo kod kita jer uljna pumpa daje premalo ulja i potrebno jer malo dodavati uz pumpu da se postigen optimalno podmazivanje. Previse ulja steti jer stvara vise taloga a premalo je jos gore jer se ne podmazuje dovoljno pa se brze materijal trosi i pregrijava. :hbusa:
Koliki treba biti postotak ulja kod 125ccm 2T masina ako netko zna?
Benjamin:
a sad svi govore kak je bolje sam jesavinu raditi..mislim istina je to...ali kod nekih midrace kiteva i race kiteva ..koji rade na velikim okretajima..ja se vozim na jacem base kitu i non stop na zadnjem i tak..a imam pumpu ulja i ak je dobro podesena daje ulja sasvim dovoljno...moze davati i vise ulja nego kaj mu treba ak se jako napsana..
i po meni je zgonije tak voziti se s uljnom jel mi se neda stlano mjesati jel ima mali rezervar brzo ga skurim i raidm puno km i velike ture u komadu...i onda mi to ide na zivce..ovak sma mjesa i radi odlicno i kit je ko novi iznutra...
jedini nedostatak koji vidim u uljnoj pumpi je to da postoji mogucnost da rikne i da zacvika motor...to se apsolutno slazem...ali buduci da redovno gledam prijenos i pumpu i opcenito motor i njegovo stanje i brinem se o njemu to me ne zabrinjava previse...a ak rikne onda jeb...nisa imao srece..zato vozim na gus kitu pa ga bumo pobrusili i na prvu specijelu isli..
sve to ima svoje prednosti i mane...svako odluci sam kak mu je bolje voziti se..
3alfa3:
--- Citat: SlowRider - 28 Kolovoz, 2008, 13:03:52 ---Ovom prilikom poklanjam litru dvotaktola, istocenog iz skutera...
--- Kraj citata ---
Tvojeg Roxa? :toothy12:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju