Da nastavimo ovdje (ima još jedna tema, lockana, neka se piše u ovoj, pošto je starija). Mislio sam ju ja otvoriti, ali kada je već tu, tim bolje. Kao što većina već zna, radim na HP Ekspres odjelu u Pošti. Ova novina se odnosi samo na pošiljke sa otkupninom. Ostatak više-manje piše u linku na 24 Sata. Sutra dobijam detaljnije informacije, na poslu, ali kako se za sada čini, povrat će biti moguć jedino u slučaju prevare. Dakle, naručite li dio (recimo deklo) koji dođe, ali u gorem stanju nego je dogovoreno (izbušeno, ožuljano i sl), na to se nemate pravo žaliti. To je između vas i trgovca. Ako pak umjesto dekla stigne daska, onda je to prevara. Ni meni još nije u potpunosti jasno gdje će se povlačiti crta, jer ne postoji odredba koja će to jasno moći razaznati, pa će vjerojatno ovisiti od slučaja do slučaja. Mislim, nebi bilo u redu staviti pod prevaru slanje ožuljanog dekla ako je drukčije dogovoreno, ali opet, nije u redu ni da primatelj ostane zakinut jer je pošiljatelj lažov. Kužite šta hoću reći. Kroz sljedeće dane slobodno pucajte pitanja u temu, što god budem znao ću odgovoriti (ono što ne znam, lako pitam).
Ne mješajte ovo sa oštećenjima u transportu, to je i dalje po starom sistemu: -Pregledaj kutiju, ako nema oštećenja izvana, može biti jedino neadekvatno pakirano iznutra (što onda nije više poštin problem. Na svakom korsiniku je da sam zaštiti svoju pošiljku na najbolji mogući način). Ako ima vanjskih oštećenja, otvara se pred poštarom (ili na šalteru) te se utvrđuje šteta i radi zapisnik (najčešće u poštanskom uredu). Tri primjerka i cca 30-45 minuta vremena, pa si uzmite neki roman...