Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: No more bricksfromDU!?  (Posjeta: 2667 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kiza-iz-kvarta

• HERO MEMBER
  • Tržnica : (+44)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • I wish life could be swedish magazines
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ritopek
  • Moj Skuter: vozim šta užicam
  • Moja Kaciga: misliš kacika?
  • MojSetup: tuned by hac (al ne taj hac,ovaj je živ)
  • MojSpuh: ATD Srđan Mlađan
a gde žuriš, a gde žuriš Goksi bre,a gde žuriš prebismo ti jangere!
RIP Goran Veličković "Goksi"

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: No more bricksfromDU!?
« Odgovori #1 : 27 Svibanj, 2014, 18:12:59 »
A jel? Sjetili su se?
Kaze se da nikad nije kasno, ali jel to bio problem i prije 10-20 godina (zapravo, oduvijek)?

Kupio prije tjedan dva nesto telefonskom narudzbom sa internet trgovine. Lijepo pise da se roba pregleda prije preuzimanja - tako se to radi.

Offline skoda90

• Tržnica : (+4)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • MojSetup: 1 N 2 3 4 5 6
« Odgovori #2 : 27 Svibanj, 2014, 18:14:56 »
Jos da na njuskalu stave da se moze ocjenit trgovca

Offline Reponja

• moderator
  • Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Aprilia Rally,
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: je specijalan Sport!
  • MojSpuh: Tecnigas Trek
« Odgovori #3 : 28 Svibanj, 2014, 02:21:06 »
Da nastavimo ovdje (ima još jedna tema, lockana, neka se piše u ovoj, pošto je starija). Mislio sam ju ja otvoriti, ali kada je već tu, tim bolje. Kao što većina već zna, radim na HP Ekspres odjelu u Pošti. Ova novina se odnosi samo na pošiljke sa otkupninom. Ostatak više-manje piše u linku na 24 Sata. Sutra dobijam detaljnije informacije, na poslu, ali kako se za sada čini, povrat će biti moguć jedino u slučaju prevare. Dakle, naručite li dio (recimo deklo) koji dođe, ali u gorem stanju nego je dogovoreno (izbušeno, ožuljano i sl), na to se nemate pravo žaliti. To je između vas i trgovca. Ako pak umjesto dekla stigne daska, onda je to prevara. Ni meni još nije u potpunosti jasno gdje će se povlačiti crta, jer ne postoji odredba koja će to jasno moći razaznati, pa će vjerojatno ovisiti od slučaja do slučaja. Mislim, nebi bilo u redu staviti pod prevaru slanje ožuljanog dekla ako je drukčije dogovoreno, ali opet, nije u redu ni da primatelj ostane zakinut jer je pošiljatelj lažov. Kužite šta hoću reći. Kroz sljedeće dane slobodno pucajte pitanja u temu, što god budem znao ću odgovoriti (ono što ne znam, lako pitam).

Ne mješajte ovo sa oštećenjima u transportu, to je i dalje po starom sistemu: -Pregledaj kutiju, ako nema oštećenja izvana, može biti jedino neadekvatno pakirano iznutra (što onda nije više poštin problem. Na svakom korsiniku je da sam zaštiti svoju pošiljku na najbolji mogući način). Ako ima vanjskih oštećenja, otvara se pred poštarom (ili na šalteru) te se utvrđuje šteta i radi zapisnik (najčešće u poštanskom uredu). Tri primjerka i cca 30-45 minuta vremena, pa si uzmite neki roman...
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Offline dachi

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • :))
  • Mjesto: Privlaka/Vk
  • Moj Skuter: Aprilia sr
  • Moja Kaciga: Streetfighter
  • MojSetup: Malossi 172...
  • MojSpuh: serijalkovic
« Odgovori #4 : 28 Svibanj, 2014, 15:00:40 »
@reponja - pitanje ne vezano bas uz tu temu.. Naime kod nas u posti mi radnik kaze da nemogu paket s otkupninom poslat "obicnom" postom vec hpexom,i samim time najjeftinija postarina primatelja/mene izade 56kn,dal on laze il sta? znam da kad bez otkupnine saljem oko 25kn je postarina(obicnom postom)..znam za onih 9kn sto moras platit kao da ti pare dodu nazad..

Offline ivano_007

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
« Odgovori #5 : 28 Svibanj, 2014, 15:19:06 »
To je sve klimavo Reponja. Možeš vratit i stvari koje nisu u stanju u kojem ste se dogovorili! Jer šta djelatnica zna kako izgleda pumpa goriva, ako ti se ne svidi uvik možeš slagat da nije poslao šta je trebao i šta ste se dogovorili. To je čak možda i bolje, više je zaštićen kupac nego prodavač, nešto ko ebay.

A ovi s njuškala su najveći kreteni šta ne uvedu tu ocjenu, to sam im ja predlaga i idejom i pomoga bi za napravit to. Al prave se mutavi, vjerovatno neki interesi u pitanju.
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline marracc

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Malaguti F12
  • Moja Kaciga: Scorpion EXO
  • MojSetup: TP remen i vario, Malossi FLY
  • MojSpuh: Gianelli NRX
« Odgovori #6 : 28 Svibanj, 2014, 15:20:27 »
Kolko sam ja skuzio, to bi trebalo biti ovak:
Dodjem u postu, dobar dan, dosao sam po paket, dam papiric, gospodin/gospodja otvori paket, ja kazem u redu je to je to, i platim otkupninu, ili iz nekog razloga ( daska umjesto mobitela ili nesto sasvim trece- okrhnuto ili druga boja, nebitno) to nije to kaj sam ja vidio/narucio/kupio i kazem to nije to i vracaj natrag, bez daljnjih rasprava.
Znaci- ok je- platim i idem doma
          nije ok- vracaj
U ovome ne vidim nikakvog problema- u prvom slucaju ja platim otkupninu i postarinu, u drugom slucaju posiljatelj plati postarinu i to je to. Nitko nije popusio, a svi sretni i zadovoljni ( osim prodavaca ako nije uspio uvalit neko njesra)  :icon_thumright:

Offline jure vd

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Vodice
  • Moj Skuter: kymco super 8 2T
  • MojSetup: Hebo Manston Replica Alu,Dellorto19 Black E.
  • MojSpuh: Tecnigas Triops
« Odgovori #7 : 28 Svibanj, 2014, 15:20:59 »
poštar sam i već vidim šta će se dešavati,otvarat će se i vraćati sve šta treba i netreba..
lud mlad.. (u glavi) :D

Offline ivano_007

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 28 Svibanj, 2014, 15:24:02 »
Vrijeme će pokazat.

Uvik će bit ono šta naruče pa ne podignu, ali vjerujem da su takvi u manjini. Pitanje je oće ljudi češće zbog ovog kupovati, koliko će pošta bit u gubitku ako nitko ne želi preuzeti ponovno paket.
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline jure vd

• forumski skuteraš
« Odgovori #9 : 28 Svibanj, 2014, 16:20:36 »
po mom tu će  staviti neku vrijednosnu ili otkupnu skalu ili iznosi koji štite kupca u slučaju prevara...
al ako griješim,u svim ostalim slučajevima pošiljatelj će biti ugrožena vrsta jer će se moći manipulirati sa njim kao ko hoće.. a on je taj koji je prvi platio poštarinu...
a pošti sigurno neće biti u interesu gubiti klijente jer se tomu kupcu ta sitnica nije svidila ili nije izgledala kao sa oglasa ili čega već pa je vraća natrag,pa tako stotine stvari dnevno...   :headbang:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #10 : 28 Svibanj, 2014, 16:34:28 »
Ponavljam - narucio neki dan kilokljuc, doslo postom (HP). Pregledao robu, platio, dovidjenja.

Offline ivano_007

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 28 Svibanj, 2014, 16:51:11 »
Ponavljam - narucio neki dan kilokljuc, doslo postom (HP). Pregledao robu, platio, dovidjenja.

Ti si naručio sa neke web trgovine pa tu i nema straha. Al mi pričamo o preprodaji među nama :toothy11: A vidiš i sam koliko ovde ima slučajeva "nije pridigao", "nije platio", "vratio" ...

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 28 Svibanj, 2014, 16:55:10 »
Koja razlika? 30kn postarina (Zagorje-Zagreb), najobicniji paket.

Offline Reponja

• moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #13 : 28 Svibanj, 2014, 20:59:40 »
@dachi
Nisam upućen u šalterski dio posla, pa se nabi baš htio mješati. Ne radim na zaprimanju ems (EM) i paketa (CP), samo čisti hp ekspres (početna slova LP, LE, LB itd).

@ivano_007
Slažem se u potpunosti, baš sam danas potegnuo pitanje toga. Nije jasna granica. Npr naručiš iPhone 4, a dobiješ trojku (ili Galaxy neki jednako dobar) - je li to prevara, zabuna... Mislim da će se to određivati od slučaja do slučaja.

@marracc
Upravo to!  :icon_thumright:

@jure vd
Znam i ja to, ali barem će se smanjiti broj prevaranata preko tih slanja pouzećima.
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Offline TomoRI

• Tržnica : (+15)
  • maxi forumaš
  • 095/393-6002
  • Moj Skuter: ex Runner
  • Moja Kaciga: Suomy spec1r ex
  • MojSetup: Due+, dell 21, mhr multi, delta, kevlar, prirubnica 45,rhq
  • MojSpuh: Stage6 R1400
« Odgovori #14 : 28 Svibanj, 2014, 21:47:08 »
A šta će biti sa time koji pošalje nekom ciglu, po meni bi mu trebalo zabraniti slanje i korištenje hp express usluga, ali znam da je to gotovo pa nemoguće. I on bi trebao snositi troškove poštarine i vrijednosti paketa ako npr umjesto galaxy 4 pošalje komad drveta, jesam u pravu?
Trenutno u garaži:
Kawasaki ZX6R (2006)       Audi A6 3.0 TDI Q
Kawasaki ZX10R (2004)     Audi A8 3.0 TDI Q

Offline jure vd

• forumski skuteraš
« Odgovori #15 : 28 Svibanj, 2014, 21:56:08 »
baš taj poštar sa slike članka nedavno je prodao čovjeku u vodicama  kilo "svježe pokošene trave"  umjesto duhana.. moš mislit  :toothy12:

Offline TomTomislav

• Tržnica : (+30)
  • maxi forumaš
  • Pozdrav ekipa :)
  • Moj Skuter: Zasad stanka :)
  • Moja Kaciga: Airoh :)
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: Zx :)
« Odgovori #16 : 30 Svibanj, 2014, 20:13:53 »
Ja sam mak nacuo da nebude povrat isao samo tak . Ukoliko kažeš nije to to i trazis odnosno kažeš neželis podignut i nije to to , ispunjava se neka papirologija , sa svim podacima , sto je trebalo doc i sto nije . Jer da bude zasticena posta i poslijatelj ako vec on posalje sto je doovoreno a ovaj namjerno neželi podic jer izigrava budalu . Tako sam samo nacuo jutros kad sam cekao u posti..
......

Offline Reponja

• moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #17 : 30 Svibanj, 2014, 20:22:04 »
Da, nije tako jednostavno i ne ovisi samo o primatelju. Pošta radi povrat u očitom slučaju prevare (kamen, drvo, krumpir), sve dalje od toga su komplikacije koje je najbolje rješavati u poštanskom uredu, a ne na terenu sa poštarom. Sigurnije je i brže po pitanju papirologije, pa ako sumnjate, uzmite obavijest ili si naručite dostavu u poštanski ured. Čisto savjet, manje živaca se izgubi kada vi možete nadležnoj osobi objasniti zašto je to prevara (jer neki ne vide razliku između mašine i mjenjača, a kamoli modela mobitela. Ni ne trebaju, nisu plaćeni za to).