Dali je brzina od tih 40-ak kmh dowoljna da guma dođe do kraja?
Dovoljno je. Makar, na vecim brzinama je manje izrazena gravitacija, a vise centrifugalna sila (gravitacija te vuce direktno dole, a centrifuga te zeli izbacit iz kruznice).
Ali da - i sa 40 kmh se moze porubit guma i strugat koljenom
Inace, jel znas zasto motoristi silaze s motora i sjede sa pola guzice na sjedalu u jacim nagibima? Zato da bi zadrzali istu brzinu, a motor bio u manjem nagibu. Naravno, to im dozvoljava da imaju vecu brzinu u zavoju kad je motor polegnut do granica u odnosu kad bi sjedili "normalno" na motoru, ali ponekad i van staze (cesta) ima smisla imat takav polozaj - po ljeti neki zavoj prodjem zmirecki sa xy km/h, a po zimi ipak zelim manji nagib jer je grip guma slabiji i da bi imao istu brzinu, ali manji nagib motora, malo "sidjem" s motora i sigurno prodjem zavoj. Zapravo, koristim tu tehniku cijele sezone, samo je razlika sto su po toplijem vremenu brzine vece nego po zimi
Znači ako mi je cilj doći do kraja gume pri što manjoj brzini bolje da sjedim normalno na sicu?
Pogledao 20 min Twist of the Wrist, i sve do jednu grešku sam pravio. Sad mi je drago da sam još živ s onim načinom vožnje
Ti si bas onaj autohtoni primjerak za Isle of Man
A sta zelis postic? Razbit sebe, skuter i zavrsit na naslovnici
Kak se mozes tak zahebavati na cestii, kupi odjelo, zemi skuter i gas na "karting/sm" stazu i deri.
Vjeruj mi da bi volio izać na stazu više nego išta, iznajmio bi je ma koliko god da košta. Ali nema je
Odjelo već imam, samo na njemu nemam štinike za kukove. Sve ostalo imam, čizme,rukavice štitnike za koljena,laktove,ramena
Nemam puno mogućnosti, naći dio ceste gdje ima mjesta da se otkliže,da imam preglednost dali ide auto i da je cesta svježa i čista