Dogodio mi se bizaran kvar koji po svemu sudeći i nije tako rijedak. nkon nepunih 4 godine i pređenih 33000 prozirni prozorčić za kpontrolu nivoa kočione tekućine se najprije zamutio i postao smolast. Kad sam pokušao noktom skinuti tu masu za koju sam mislio da je neka prljavština , na prozorčiću se pojavila rupa.
Tek tada sam shvatio kolika me je nevolja pogodila. Uspio sam izvaditi van preostali dio plastike i bez ideje gladao u rupu na master kočionom cilindru integralne kočnice jednog prednjeg i stražnjeg diska. Promjer prozorčića je 16,2 mm ali u unutrašnjosti rupe ima žlijeb s gumenom O-ring brtvom koji ima nešto veći promjer. Očigledno da je originalna plastika upresana u rupu tako da joj prošireni dio upadne u taj žljeb i stisne se uz O-ring te tako zabrtvi rupu.
Još sam bez ideje kako kvalitetno riješiti problem jer bih htio da i u buduće imam koliko-toliko proziran prozorčić. Je li se netko već sretao sa ovim problemom i ima li ideju kako ovo kvalietno i trajno riješiti bez kupnje čitavog novog master cilindra?